AcasăAfaceriUE, șah lui Putin! Croația amenință să sisteze tranzitul de țiței rusesc...

UE, șah lui Putin! Croația amenință să sisteze tranzitul de țiței rusesc către Serbia!

janafUE, șah lui Putin! Croația amenință să sisteze tranzitul de țiței rusesc către Serbia!

Compania croată Janaf a transmis marți, 29 martie, că va opri transportul țițeiului spre compania sârbă de petrol și gaze NIS în contextul sancțiunilor adoptate de Uniunea Europeană împotriva Rusiei.

NIS și-a rezervat capacități Janaf pentru transportul a 3,2 milioane de tone de țiței, plus sau minus 10%, pentru întregul an 2022, dar compania croată nu va putea transporta țiței pentru NIS după 15 mai în temeiul acestui contract, cu excepția cazului în care sancțiunile UE asupra Companiile rusești sunt ridicate, a declarat Janaf, potrivit seenews.com.

Rusia deține peste 50% din compania petrolieră NIS, din Serbia

Gazprom Neft din Rusia deține 56,15% din capitalul social al NIS, în timp ce un pachet de 29,87% este deținut de statul sârb.

În prezent, nu este posibil să se estimeze durata potențială și intensitatea viitoare a sancțiunilor împotriva Rusiei și, prin urmare, este greu de evaluat toate efectele acestor măsuri asupra performanței lui Janaf și dacă acestea vor pune în pericol poziția sa financiară în 2022, a adăugat compania.

Acțiunile Janaf s-au tranzacționat ultima dată luni, când au închis cu 5,31% mai jos, la 5.350 kuna (785 de dolari/706 euro).

Naftna Industrija Srbije AD este printre cele mai mari companii din SEE.

author avatar
Andreea Vlad
1.388 afisari

1 COMENTARIU

  1. De ce ba crostilir nu ati yrait pana acum fara gazul lui putin daca aveati altceva v a bagst sula in cosste???!!Europenii astia chiar nu inteleg ca se saracesc singuri si vor ajunge niste parliti la mana chinezilor sau si mai rau vor ajunge lumea a treia!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger