AcasăAfaceriUE înăsprește regulile privind transferul de criptomonede. Bitcoin rămâne fără vlagă

UE înăsprește regulile privind transferul de criptomonede. Bitcoin rămâne fără vlagă

bitcoinUE înăsprește regulile privind transferul de criptomonede. Bitcoin rămâne fără vlagă

Companiile care transferă bitcoin sau alte criptomonede trebuie să colecteze detalii despre expeditori și destinatari pentru a ajuta autoritățile să reducă posibile fraude, au propus marți factorii de decizie din UE în ultimele eforturi de înăsprire a reglementării sectorului.

Legea propusă de Comisia Europeană ar aplica ceea ce este cunoscută sub denumirea de regulă de călătorie la tranzacțiile criptografice pentru a le face trasabile, scrie cnbc.com. Regula, care este una dintre recomandările organului de supraveghere interguvernamental, Grupul de acțiune financiară (GAFI), se aplică deja transferurilor bancare.

„Modificările de astăzi vor asigura trasabilitatea deplină a transferurilor de cripto-active, cum ar fi bitcoin, și vor permite prevenirea și detectarea utilizării lor pentru spălarea banilor sau finanțarea terorismului”, a declarat Comisia într-un comunicat.

Băncile, cu ochii pe clienți

O companie care manipulează criptomonede pentru un client trebuie să includă numele clientului, adresa, data nașterii și numărul contului, precum și numele persoanei care va primi criptomonede. Furnizorul de servicii al destinatarului trebuie, de asemenea, să verifice dacă lipsesc informațiile solicitate. Furnizarea de portofele anonime de cripto-active va fi, de asemenea, interzisă, la fel cum conturile bancare anonime sunt deja interzise în conformitate cu normele UE împotriva spălării banilor.

„Aceste propuneri au fost concepute pentru a găsi un echilibru corect între abordarea acestor amenințări și respectarea standardelor internaționale, fără a crea o povară de reglementare excesivă asupra industriei”, a spus Comisia Europeană. „Dimpotrivă, aceste propuneri vor ajuta industria cripto-activelor din UE să se dezvolte, deoarece va beneficia de un cadru legal actualizat și armonizat în întreaga UE.” Statele UE și Parlamentul European au ultimul cuvânt cu privire la propuneri, ceea ce înseamnă că ar putea dura doi ani pentru ca acestea să devină lege.

Puterea lui Bitcoin scade

Prețul Bitcoin a scăzut sub 30.000 de dolari pe fondul apelului UE de a urmări transferurile și creșterea „monedelor stabile”. Autoritatea Bancară Europeană (ABE) dorește ca băncile să dețină detalii personale ale clienților ce au criptomonede, în timp ce SUA doresc un raport rapid pentru a stabili „monede stabile” mai puțin volatile, scrie The Guardian. Și în Asia se efectuează controale mai stricte asupra criptomonedelor și activelor digitale mai puțin volatile cunoscute sub numele de „stablecoins”.

Bitcoin, cea mai populară criptomonedă din lume, a scăzut cu până la 5% până la 29.300 de dolari, cel mai scăzut preț din 22 iunie, iar investitorii au spus că este probabil să testeze nivelul de 28.600 de dolari atins luna trecută, cel mai scăzut de la începutul lunii ianuarie, întrucât se confrunta cu o varietate de reguli de reglementare. Criptomonedele mai mici au pierdut, de asemenea, aproximativ 5%.

author avatar
Andreea Vlad
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger