AcasăAfaceriTulpina Delta „mușcă” din prețul petrolului

Tulpina Delta „mușcă” din prețul petrolului

petrolTulpina Delta „mușcă” din prețul petrolului

Piața petrolului este din nou afectată de pandemia de Covid-19. Tulpina Delta dă peste cap previziunile analiștilor, care se așteptau ca cererea de țitei să crească.

Preţurile țiteiului au scăzut joi, după avertismentul Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE) privind impactul răspândirii variantei Delta a coronavirusului asupra redresării cererii de petrol la nivel global, transmite Reuters.

Previziunile de „creștere pentru a doua jumătate a anului 2021 s-au degradat și mai mult, deoarece noile restricții legate de COVID-19 impuse de autoritățile mai multor mari consumatori de țiței, în special din Asia, vor avea un impact asupra călătoriilor, în general, și a deplasărilor, în special, dar și în privința utilizării petrolului”, a precizat organizația cu sediul la Paris.

„Estimăm că, din moment ce cererea a scăzut în luna iulie, răspândirea rapidă a variantei Delta a coronavirusului, au afectat livrările în China, în Indonezia și în alte regiuni ale Asiei”, a precizat AIE în raportul său lunar.

Cererea, în scădere

Cererea a scăzut la 120.000 de barili pe zi (bpd) luna trecută și prezice că cererea va fi cu jumătate de milion de bpd mai mică în a doua jumătate a anului comparativ cu prognoza sa de luna trecută, menționând că unele modificări s-au datorat revizuirii datelor.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 13 cenţi, la 71,31 dolari pe baril, inversând creşterea până la un maxim al zilei de 71,90 dolari pe baril. Contractele pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referinţă în SUA, au coborât cu 16 cenţi, la 69,09 dolari pe baril.

author avatar
Andreea Vlad
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger