AcasăAfaceriTrump vrea să aducă firmele americane înapoi din China

Trump vrea să aducă firmele americane înapoi din China

Donald Trump, a promis că va crea 10 milioane de locuri de muncă în 10 luni, în parte prin crearea de credite fiscale pentru companiile americane care mută instalațiile de fabricație în SUA din China.

„Vom crea credite fiscale pentru companiile care aduc locuri de muncă din China în America”, a declarat Trump în timpul unui discurs de o oră în timpul unei vizite electorale la Mankato, Minnesota. De asemenea, el a prezis că economia Statelor Unite va respinge “puternic” șocul economic cauzat de pandemia de coronavirus: „Am construit cea mai mare economie din istoria lumii și acum trebuie să o fac din nou.”

Trump, care încearcă să construiască sprijin înainte de alegerile din 3 noiembrie, întreprinde acțiuni pe mai multe fronturi pentru a reechilibra legăturile economice ale SUA cu China, inclusiv prin restricții asupra firmelor chineze precum gigantul tehnologic Huawei, interdicții asupra aplicațiilor populare, inclusiv TikTok și WeChat, și o serie de comenzi executive menite să asigure producția internă, notează Reuters. Administrația folosește cerințele și stimulentele „Cumpără America” pentru a convinge firmele americane să consolideze lanțurile de aprovizionare interne, în special pentru medicamente și echipamente medicale. Președintele republican, care îl urmărește pe democratul Joe Biden în sondajele de opinie, a declarat că reducerile de impozite și alte măsuri întăresc economia SUA, în ciuda pandemiei.

author avatar
Radu Jacotă Redactor