AcasăAfaceriTranzacție record în lumea modei: 2,8 miliarde de dolari

Tranzacție record în lumea modei: 2,8 miliarde de dolari

Compania de cosmetice Estee Lauder a acceptat să cumpere brandul de lux Tom Ford pentru 2,8 miliarde de dolari, inclusiv datoriile, marcând cea mai mare achiziție de până acum.

Estee Lauder va plăti 2,3 miliarde de dolari în numerar, iar 300 de milioane de dolari vor fi plătiți începând cu iulie 2025. Tranzacția evaluează compania la 2,8 miliarde de dolari, inclusiv 250 de milioane de dolari pe care Estee Lauder îi va primi de la Marcolin, brandul italian care deține licența pentru linia de ochelari a lui Tom Ford.

Achiziția este supusă unor condiții, inclusiv aprobărilor de reglementare, și se preconizează că va fi finalizată în prima jumătate a anului viitor.

Estee Lauder avea deja un acord de licențiere pentru produsele de înfrumusețare și parfumerie ale Tom Ford. Printre beneficiile tranzacției se numără asigurarea fluxului de numerar pe termen lung din deținerea mărcii Tom Ford Beauty, aflată în creștere rapidă, dincolo de expirarea licenței existente în 2030 și eliminarea plăților de redevențe pentru produse de înfrumusețare la încheierea tranzacției, precum și noi fluxuri de venituri din licențe.

Conform acordului, Tom Ford, fondatorul și directorul executiv al Tom Ford International, va continua să fie „vizionarul creativ” al mărcii după încheierea tranzacției și până la sfârșitul anului 2023. Domenico De Sole, președintele Tom Ford International, va rămâne în calitate de consultant până la aceeași dată.

Achiziția este cea mai mare și cea mai recentă a Estee Lauder dintr-o serie de tranzacții, inclusiv preluarea controlului total al grupului canadian de frumusețe Deciem pentru aproximativ un miliard de dolari în 2021.Afacerea este, de asemenea, una dintre cele mai mari din industria modei și a produselor cosmetice de lux.

În 2018, Capri Holdings a cumpărat brandul italian de modă de lux Versace pentru 2,12 miliarde de dolari. În 2020, VF Corporation – care deține mărcile Vans, Timberland, Altra și The North Face – a cumpărat compania de îmbrăcăminte Supreme pentru 2,1 miliarde de dolari.

Companiile americane de produse premium și de înfrumusețare, precum Ralph Lauren și Estee Lauder, au reușit să facă față impactului inflației, deoarece cumpărătorii mai înstăriți continuă să cheltuiască din belșug pentru îmbrăcăminte și încălțăminte.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger