AcasăAfaceriTranzacție de 300 milioane de euro în plină pandemie! NEPI Rockcastle și-a...

Tranzacție de 300 milioane de euro în plină pandemie! NEPI Rockcastle și-a vândut clădirile din România

Tranzacție de 300 milioane de euro în plină pandemie! NEPI Rockcastle și-a vândut clădirile din RomâniaTranzacție de 300 milioane de euro în plină pandemie! NEPI Rockcastle și-a vândut clădirile din România

Grupul sud-african a anunțat că tranzacția cu AFI Europe în privința vânzării portofoliului de clădiri de birouri clasa A din România a fost finalizată.

Portofoliul de clădiri de birouri clasa A din România însumează o suprafață închiriabilă de 118.500 metri pătrați. În acesta sunt incluse: Floreasca Business Park, Lakeview și Aviatorilor 8 din Bucureşti şi City Business Centre din Timișoara.

Valoarea totală a tranzacției între cele două grupuri se ridică la 307 milioane euro cu un preț decontat în cash după ajustările specifice de 290 milioane euro.

Tranzacția fusese acceptată de ambele părți încă de la sfârșitul anului 2019, însă din cauza pandemiei de coronavirus a fost întreruptă, fiind finalizată abia pe 6 august 2020, potrivit unui comunicat.

NEPI Rockcastle și AFI Europe, tranzacție de peste 300 milioane de euro

Preluarea portofoliului de birouri de către AFI este programată să se încheie până în luna decembrie a acestui an, data de finalizare urmând să fie stabilită de către cumpărător, care a plătit deja un avans de 15 milioane euro cash, valoare care reprezintă o garanție pentru finalizarea tranzacției.

Cele patru proiecte de clădiri de birouri de tip Clasa A – Floreasca 169, The Lakeview, Aviatorilor 8 și City Business Centre, cuprind 8 clădiri situate în București și Timișoara, însumând o suprafață de peste 118.500 de metri pătrați.

În cadrul tranzacției, consultanța privind aspectele juridice din România a fost asigurată de Reff & Associates și Deloitte Legal, în timp ce aspectele referitoare la dreptul englez au fost asigurate de Herbert Smith Freehils. De asemenea, Colliers International a fost consultantul vânzătorului și a acordat suport suplimentar pentru NEPI Rockcastle și subsidiarele sale.

Grupul NEPI Rockcastle plc, principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est, deține un portofoliu de proprietăți cu poziție cheie în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania. Însă, în prezent, se dezvoltă în continuare printr-un program de expansiune pe alte piețe din Europa Centrală și de Est.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger