AcasăAfaceriTesla cumpără Bitcoin de 1,5 miliarde de dolari. Un nou maxim istoric...

Tesla cumpără Bitcoin de 1,5 miliarde de dolari. Un nou maxim istoric pentru cea mai populară criptomonedă

teslaTesla cumpără Bitcoin de 1,5 miliarde de dolari. Un nou maxim istoric pentru cea mai populară criptomonedă

Bitcoin-ul a stabilit un nou maxim istoric de 44.000 de dolari după ce Tesla a declarat că a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai valoroasă monedă digitală din lume.

Cea mai mare companie de vehicule electrice din lume va accepta în curând moneda digitală ca metodă de plată pentru produsele din cadrul companiei. Astfel, mişcarea a transformat Tesla în primul producător auto major care a admis plăţile cu bitcoin.

Compania deținută de Elon Musk și-a actualizat luna trecută politica de investiții pentru a diversifica activele și a maximiza profiturile, a declarat luni Constructorul de automobile electrice într-o scrisoare adresată Comisiei de Securitate și Schimb din SUA.

„Am investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin în temeiul acestei politici și putem achiziționa și deține active digitale din când în când sau pe termen lung”, a spus Tesla.

Ca parte a noii politici, Tesla își propune să investească o parte din numerarul său în active alternative, inclusiv monede digitale, lingouri de aur și fonduri tranzacționate la bursă.

Elon Musk, fan Bitcoin

La sfârşitul lunii ianuarie, miliardarul a adăugat „#bitcoin” în descrierea sa de pe Twitter, generând astfel o creştere de 20% pentru cea mai valoroasă criptomonedă din lume. Totuşi, Musk a declarat că a „sosit prea târziu la petrecere” şi că ar fi trebui să cumpere criptomoneda în urmă cu opt ani, când preţul abia depăşea pragul de 13 dolari.

Luni, valoarea unui bitcoin a stabilit un nou record datorită anunţului Tesla, iar preţul unei criptomonede a ajuns la 44.511 dolari, potrivit thenationalnews.com. Analiștii din industrie sunt optimiști și se așteaptă ca Bitcoin să atingă pragul de 65.000 de dolari.

Investiția Tesla în Bitcoin arată că aceasta este o monedă și poate fi acceptată pentru plată, spun experții.

Acțiunile Tesla au crescut

Și acțiunile Tesla au crescut luni cu 0,26%, la 852,23 dolari pe acțiune. Compania, care s-a alăturat indicelui S&P 500 în decembrie, a livrat anul trecut aproape 500.000 de vehicule la nivel global. Acesta își propune să își mărească producția la peste 750.000 de unități în acest an.

Luna trecută, Tesla a raportat o creștere anuală de 157% în cel de-al patrulea trimestru, la 270 de milioane de dolari, în urma cererii crescute pentru vehiculele sale electrice.

author avatar
Andreea Vlad
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger