AcasăAfaceriTesla a dat lovitura: compania a depăşit o capitalizare de 1.000 de...

Tesla a dat lovitura: compania a depăşit o capitalizare de 1.000 de miliarde $, după o comandă record

teslaTesla a dat lovitura: compania a depăşit o capitalizare de 1.000 de miliarde $, după o comandă record

Tesla a atins o capitalizare de piață de o mie de miliarde de dolari pentru prima dată după ce Hertz a declarat luni că va cumpăra 100.000 de vehicule electrice. Vestea tranzacției a adus acțiunile Tesla la un nou record la doar o zi de tranzacționare, acțiunile fiind cotate la peste 1.000 de dolari.

Compania deținută de Elon Musk se alătură unor companii cu capitalizare de piață de un trilion de dolari precum Apple, Amazon și Microsoft. Acțiunile Tesla au atins un nou maxim istoric luni, al treilea record în tot atâtea sesiuni de tranzacționare consecutive. Inițial, acțiunile erau cotate la peste 900 de dolari, iar la prânz, acestea au ajuns la aproximativ 1.045 de dolari, urmând să închidă cu 12,66% la aproximativ 1.024 de dolari, potrivit CNBC.

Lider pe piața mașinilor electrice

Acțiunile Tesla au crescut amețitor luni, 25 octombrie, făcându-l cel mai valoros producător de automobile din lume, conform calculelor Reuters. Tesla este primul producător auto care reușește acest lucru. Chiar și directorul executiv al Tesla, Elon Musk, și-a exprimat surprinderea față de viteza creșterii.

„Ciudat că a crescut evaluarea, deoarece la Tesla este în mare măsură o problemă de producție, nu o problemă de cerere”, a scris Elon Musk pe Twitter ca răspuns la un comentariu al lui Ross Gerber, co-fondator al fondului de investiții Gerber Kawasaki și acționar al Tesla.

Vânzările puternice din UE și apelurile analiștilor au crescut prețul acțiunilor Tesla. Adam Jonas de la Morgan Stanley a ridicat prețul țintă pentru Tesla la 1.200 de dolari pe acțiune de la 900 de dolari duminică. Jato Dynamics a declarat luni că sedanul electric Model 3 al Tesla a devenit primul vehicul complet electric care a depășit vânzările de mașini noi în Europa în luna septembrie.

Hertz a făcut o comandă uriașă de 100.000 de mașini Tesla

Acordul cu Hertz, care va aduce 4,2 miliarde de dolari pentru Tesla, este cea mai mare achiziție vreodată de vehicule electrice, a raportat Bloomberg. Agenția Bloomberg scrie că Hertz, companie de închirieri auto aflată în faliment cu doar câteva luni în urmă, a comandat de la Tesla nu mai puțin de 100.000 de mașini, un prim pas către îndeplinirea unui plan îndrăzneț de a electrifica întreaga sa flotă.

„Vehiculele electrice sunt acum mainstream și abia am început să vedem o cerere și un interes în creștere la nivel mondial”, a declarat Mark Fields, CEO interimar al Hertz și fost CEO al Ford, pentru CNN. „Noul Hertz va deschide calea ca și companie de mobilitate, începând cu cea mai mare flotă de vehicule electrice din America de Nord și un angajament de a ne crește flota de vehicule electrice.”

Hertz a ieșit din insolvență în urmă cu patru luni, o procedură în care a intrat la propria cerere în iunie anul trecut, din cauza difficultăților generate de pandemie.

author avatar
Andreea Vlad
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger