AcasăAfaceriTAROM merge înainte cu un șef nou! Numire răsunătoare la conducerea companiei

TAROM merge înainte cu un șef nou! Numire răsunătoare la conducerea companiei

TAROMTAROM merge înainte cu un șef nou! Numire răsunătoare la conducerea companiei / foto: digi 24

Cătălin Prunariu, nimeni altul decât fiul cosmonatului Dumitru Prunariu, a fost numit director la Tarom. Acesta îl înlocuiește pe directorul de zbor Florin Șușanu, anunță stiripesurse.ro.

Șușanu a devenit director TAROM în martie 2019, după ce mai fusese numit interimar și în trecut, în 2017.

La Compania Națională de Transporturi Aeriene TAROM a mai avut loc o înlocuire cu răsunet. Pilotul șef Alfred Ghergan a fost înlocuit de Iancu Cristian.

Cătălin Prunariu este comandant de Boeing737

Cătălin Prunariu este de peste 10 ani pilot comandant la TAROM, ințial pe ATR, apoi pe Boeing 737. În paralel cu zborul cu avioane, Cătălin este și pilot de planor, obținând în 2004 calificarea ”C de argint” și participând și la competiții de crobație cu planorul, potrivit finesociety.ro.

Pe parcursul carierei, Cătălin Prunariu a zburat pe 10 tipuri de avioane, de la cele mici de acrobație până la cele de transport pasageri.

În prezent activitatea profesională se împarte între sarcinile de pilot inspector / examinator, pilot de transport și antrenamente pentru zborurile acrobatice. Din anul 2007 și pînă in 2010 a fost antrenorul Lotului Național de Acrobație – zbor cu motor.

TAROM se îndreaptă către un nou an fără profit

Guvernul a aprobat în urmă cu câteva luni planul privind restructurarea TAROM, companie care de 12 ani a tot înregistrat pierderi. Au fost concediați până la 400 de angajați.

Dar disponibilizările nu vor rezolva problemele TAROM. „Cheltuielile salariale totale reprezintă de fapt 17% din cheltuielile companiei. Mare câștig nu se întâmplă, chiar dacă din cei aproximativ 2.300-2.400 de salariați concediem jumătate. Nu acolo este soluția, ci la celelalte costuri. Soluția este reluarea cât mai rapidă a activității.”, a declarat Petru Dandea, secretar general al Cartel Alfa.

Ultimul an cu profit pentru TAROM a fost 2007. De atunci, compania aeriană a înregistrat pierderi anual, iar în 2018, valoarea acestora depășea 3 miliarde de lei. Guvernul vrea să acorde un ajutor de stat acestei companii, dar Comisia Europeană va aproba ajutorul doar în condițiile restructurării TAROM.

Compania are acum de suferit și din cauza diminuării activității ca urmare a pandemiei de coronavirus.

author avatar
Andreea Vlad