AcasăAfaceriȚara care poate scoate o pereche de ași: petrolul și gazele din...

Țara care poate scoate o pereche de ași: petrolul și gazele din Marea Nordului

Țara care poate scoate o pereche de ași: petrolul și gazele din Marea Nordului

Una dintre primele acțiuni ale lui Liz Truss în calitate de prim-ministru britanic, presupunând că va câștiga alegerile pentru conducerea Partidului Conservator, va fi acordarea de noi licențe pentru extracția de petrol și gaze din Marea Nordului. Dar va fi suficient – și suficient de rapid – pentru a atenua criza energetică?

Potrivit unui raport elaborat de Autoritatea pentru petrol și gaze în septembrie anul trecut, rezervele cunoscute din Marea Nordului se ridicau la 4,4 miliarde de barili echivalent petrol (BOE). Aceasta reprezintă doar o zecime din cele 45,9 miliarde BOE care au fost deja extrase.

La prețurile actuale, ar trebui să fie economic să se continue producția în Marea Nordului în conformitate cu liniile avute în vedere de Autoritatea pentru petrol și gaze. Industria a redus mult costurile de la prăbușirea cotațiilor țițeiului din 2014.

Offshore Energies UK a afirmat recent că producția de gaze în prima jumătate a acestui an a fost cu 26% mai mare decât în aceeași perioadă din 2021. Este un semn semn că industria este capabilă să intensifice rapid producția pentru a satisface cererea.

În condițiile în care cererea de gaze a crescut pe măsură ce economia și-a revenit după Covid, importurile nete au crescut cu 30% în 2021. Prețurile mai mari, ca întotdeauna, vor stimula o producție mai mare în Marea Nordului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor