AcasăAfaceriSUA în alarmă: Bitcoin, jupânul sistemului financiar global!

SUA în alarmă: Bitcoin, jupânul sistemului financiar global!

Bitcoin, campionul speculațiilor de piață, reprezintă o amenințare pentru securitatea monetară. Criptomoneda a fost lansată pentru prima dată în 2009 cu o valoare inițială a activului de exact un dolar. În octombrie 2010, Bitcoin se tranzacționa cu 10 cenți. O sută de dolari ar fi cumpărat 1.000 de Bitcoins. Dacă un investitor ar fi păstrat acele monede digitale, astăzi ar valora peste 62 de milioane USD.

Inventatorul Bitcoin, japonezul Satoshi Nakamoto, s-a descurcat bine, bucurându-se probabil de o avere personală care depășește 30 de miliarde de dolari.

“Visul anarhistului”

“A sosit momentul să oprim utilizarea Bitcoin ca monedă pirat înainte ca aceasta să se extindă nu numai în economia SUA, ci în întregul sistem financiar mondial”, titrează The National Interest(TNI). “Bitcoin este visul anarhistului, oferind o monedă aflată în afara controlului oricărei autorități bancare centrale sau guvernamentale”. A fost conceput pentru a servi ca mijloc digital perfect, anonim, pentru achiziționarea directă a oricărui tip de bun sau serviciu. Devine moneda internetului, văzută drept  viitorul unui nou sistem valutar global, lipsit de controalele guvernamentale și de sistemele de compensare bancară.

Infiltrare totală: Tesla, Amazon, Wall Street…

Tesla a anunțat că va accepta Bitcoin în Statele Unite ca plată pentru mașini. De asemenea, a cumpărat 1,5 miliarde de dolari din monedele blockchain.Firma de consultanță elvețiană Bithome are proprietăți listate în întreaga lume pentru vânzarea Bitcoin. Momentul care propulsează Bitcoin ca o monedă globală capabilă, controlată în mod privat, continuă să accelereze. Coinbase Global permite persoanelor să cumpere și să vândă cu ușurință nu doar Bitcoin, ci și alte cincizeci de criptomonede  dintre care niciuna nu este emisă sau controlată de vreun guvern. Amazon și-a anunțat recent planuri de a crea o monedă digitală pentru achiziționarea de bunuri pe site-ul său. Având în vedere că forța pieței Amazon depășește deja cea a multor țări, adăugarea unei monede digitale la arsenalul său va ridica întrebări importante pentru capacitatea pe termen lung a guvernelor naționale de a-și controla propriile economii pe piața globală. Chiar și firmele conservatoare de administrare a averii din Wall Street au început să ofere servicii Bitcoin clienților.

Sfârșitul dominației dolarului?

Mai devreme sau mai târziu, Statele Unite trebuie să se confrunte cu amenințarea la adresa securității naționale reprezentată de Bitcoin sau de orice altă criptomonedă creată în mod privat. Nucleul politicii monetare este capacitatea unui stat-națiune de a-și controla oferta monetară pentru a reduce inflația și a menține stabilitatea prețurilor. Dacă Bitcoin devine un mijloc major, sau posibil chiar principalul, pentru achiziționarea de bunuri și servicii, dolarul american se va uita la un coșmar inflaționist, cu Rezerva Federală care se luptă să mențină stabilitatea prețurilor și a dobânzilor prin controlul ofertei de bani. Astăzi, dolarul SUA este principala monedă de rezervă din lume. Bitcoin și alte criptomonede private ar putea schimba acest lucru. Odată cu creșterea deficitelor americane și a programelor de cheltuieli de mai multe miliarde, investitorii ar putea ajunge treptat să prefere stocarea valorii în Bitcoin în comparație cu dolarii. În comparație cu dolarul, euro, sau yuanul chinezesc, Bitcoin ar putea deveni o monedă de rezervă globală favorizată, neîngrădită de preocupările legate de sarcinile datoriilor naționale, politicile fiscale / monetare sau controalele autoritare. Iranul, Coreea de Nord și alte state folosesc deja Bitcoin pentru a evita sancțiunile. Amenințarea asupra intereselor de securitate națională a SUA reprezentată de Bitcoin devine și mai acută atunci când  China este luată în considerare. Astăzi, peste 65 la sută din oferta de piață globală Bitcoin provine din China. Potrivit TNI,  “Beijingul  înțelege prea bine potențialul pentru Bitcoin și alte monede create în mod privat de a elimina Statele Unite de pe piedestalul său de conducere financiară și economică”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
722 afisari

1 COMENTARIU

  1. “Bitcoin este visul anarhistului, oferind o monedă aflată în afara controlului oricărei autorități bancare centrale sau guvernamentale”. A fost conceput pentru a servi ca mijloc digital perfect, anonim, pentru achiziționarea directă a oricărui tip de bun sau serviciu. Devine moneda internetului, văzută drept viitorul unui nou sistem valutar global, lipsit de controalele guvernamentale și de sistemele de compensare bancară.”

    Va imbatati cu apa rece! Cum sa fie aceasta o metoda aflata in afara controlului oricarei autoritati cand ea este de fapt si de drept mai controlata ca orice!

    Blockchain-ul arata fiecare tranzactie cu detalii absolut exacte, iar ghici ce? Daca vrei sa transformi BTC in cash, trebuie sa treci pe la un exchange gen Coinbase, unde, bineinteles au nevoie de toate datele tale (documente, etc) pt a-ti permite sa utilizezi platforma lor.

    Cand ai cash mai poti face ce vrei tu, gen cumperi ce doresti si nu stie nici o institutie ce faci tu cu cash-ul, dar cu Bitcoin iti vor vedea fiecare tranzactie.

    Bitcoinul e despre controlul monetar absolut. Cum credeti ca se va implini profetia din Apoc. 13:16-17?

    Apocalipsa 13:16-17 (VDC) Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte,

    şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger