AcasăAfaceriShopping de lux online: diamantele se cumpără și în lockdown

Shopping de lux online: diamantele se cumpără și în lockdown

Pe măsură ce Italia a intrat într-un nou blocaj al coronavirusului și a închis magazinele în martie, bijutierul din Genova, Gismondi 1754, a apelat la serviciul de mesagerie WhatsApp pentru a vinde un inel cu diamante de 300.000 de euro unui client elvețian.

Înainte de pandemie, Gismondi nu ar fi vândut o astfel de bijuterie de 10 carate, fără să o arate cumpărătorului în persoană.În același timp, asistenții de vânzări de la brandul de îmbrăcăminte Moncler aranjau livrări de mese gourmet către casele clienților, astfel încât să poată lua masa cu stil în timp ce urmăreau un streaming video al celei mai recente colecții a mărcii. Pandemia a forțat companiile de produse de lux să utilizeze rețelele de socializare, videoclipurile și showroom-urile virtuale pentru a-și atrage clienții bogați din Europa și a-i ține conectați la cumpărături într-un moment în care turiștii, în special din China, sunt absenți de mai bine de un an. Directorii din industrie au declarat că această tendință de vânzare în afara rețelei tradiționale de magazine este aici pentru a rămâne.

„Învățăm că putem avea și un nivel ridicat de servicii cu un nivel scăzut de contact fizic”, a declarat pentru Reuters șeful Moncler, Remo Ruffini. „Vânzările la distanță reprezintă o nouă frontieră, ceva la mijloc între comerțul electronic și un magazin tradițional.”Analiștii spun că blocările și „staționarea” înseamnă că europenii bogați au bani de cheltuit pe care nu-i mai folosesc în hoteluri de lux sau restaurante cu stele Michelin. Și bradurile sunt dornice să capteze o parte din acești bani. Companii precum Hermes, care obișnuiau să fie mai reticente în a vinde online, au trebuit să adopte pe deplin comerțul electronic. Veniturile online pentru industrie s-au dublat la aproximativ 20% din vânzări doar în ultimul an, pe baza estimărilor analiștilor. Boston Consulting Group se așteaptă ca acest procent să crească la 25% până în 2023. Brandurile de lux au avut o puternică recuperare în China de când magazinele au început să se redeschidă, însă în Europa și SUA găsirea de noi modalități de conectare cu clienții i-a ajutat să atenueze scăderile vânzărilor de anul trecut, notează The National. Francois-Henri Pinault,director executiv al Kering, a declarat în februarie că veniturile grupului din „vânzări la distanță” – sau vânzări în afara rețelei sale globale de magazine – “au crescut brusc”. Grupul a instruit 400 de asistenți de vânzări în 16 țări în acest scop.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger