AcasăAfaceriȘeful Netflix dezvăluie rețeta succesului. Lucrul neașteptat care l-a ajutat pe Reed...

Șeful Netflix dezvăluie rețeta succesului. Lucrul neașteptat care l-a ajutat pe Reed Hastings să devină miliardar

Reed Hastings

Reed Hastings, CEO-ul Netflix, şi-a petrecut ultimii 20 de ani transformând un serviciu de închiriere filme într-un nume de talie mondială, serviciul de streaming strângând peste 180 de milioane de subscriberi în întreaga lume. Netflix s-a ridicat deja peste Hollywood, de când pandemia a izbucnit.

Șeful Netflix, care deține o avere estimată la peste 5 miliarde de dolari, e convins că terapia de cuplu a jucat un rol important în succesul lui. Într-un interviu acordat postului CNN, Hastings a spus că terapia de cuplu pe care a urmat-o împreună cu soția sa, timp de 29 de ani l-a ajutat să vadă că este „un mincinos sistematic”.

Conduce un imperiu de 160 de miliarde de dolari

Miliardarul american, în vârstă de 59 de ani, spune că familia este cel mai important lucru, dar că a ignorat-o din cauza job-ului. Reed Hastings a sacrificat familia pentru a ridica un imperiu de 160 de miliarde de dolari. De la un mic magazin de casete video, Netflix a ajuns cea mai valoroasă companie de media listată la bursă.

„În căsnicia mea am devenit mult mai onest și mai sincer și asta ne-a ajutat enorm”, a spus Hastings despre relația sa cu soția sa. „Consilierea maritală s-a dovedit a fi cel mai bun CEO pe care l-am avut vreodată”, spune acum Hastings.

Hastings are genul de istorie care îți permite să nu te temi de eșec. Străbunicul său matern, Alfred Lee Loomis, a fost un magnat din Wall Street care a anticipat prăbușirea iminentă a pieței bursiere din 1929, apoi și-a îndreptat atenția asupra științei, finanțând minți luminate precum Albert Einstein, Enrico Fermi și Ernest Lawrence.

Hastings a crescut într-o suburbie bogată din Boston – părinții lui s-au întâlnit în timp ce tatăl său era la Harvard, mama sa la Wellesley – și a urmat școli private, apoi Bowdoin College. Ulterior a obținut un master în informatică de la Stanford și a petrecut doi ani în Corpul Păcii din Swaziland, predând matematică elevilor de liceu.

Istoria Netflix, de la DVD la streaming

În 1991, Hastings a fondat prima sa companie, Pure Software, specializată în programe de măsurare a calității software-ului. A lansat Netflix în 1997. Inițial, Netflix a câștigat majoritatea încasărilor din vânzările de DVD-uri. Netflix a luat avânt în 1999 cu un model de abonament: clienții puteau închiria până la trei filme în același timp, fără să se îngrijoreze de o anumită dată de returnare sau să suporte taxe de întârziere. Un mijloc mai eficient de ademenire, deși unul care a mers prea mult timp, Hastings a atras clienții cu abonamente gratuite cu durate de o lună.

În prezent, Netflix are peste 180 de milioane de abonați. Numai în prima jumătate din 2020, serviciul de streaming a adăugat 26 milioane de abonați, pe măsură ce oamenii au început să stea în case din cauza pandmeiei și să urmărească filme și seriale. Acțiunile Netflix au crescut cu aproximativ 55% în ultimul an.

author avatar
Andreea Vlad
613 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger