AcasăAfaceriȘeful Huawei, ripostă în fața represiunii SUA

Șeful Huawei, ripostă în fața represiunii SUA

Ren Zhengfei , fondatorul gigantului chinez al telecomunicațiilor, le-a cerut angajaților să accelereze diversificarea grupului, vizat de sancțiunile Statelor Unite care i-au penalizat sever vânzările de smartphone-uri până la punctul de a-l arunca de pe podiumul mondial al celor mai mari comercianți de telefoane.

“SUA vor avea foarte puțin control asupra dezvoltării noastre viitoare”, a spus Ren Zhengfei, solicitând o “transformare completă” în vederea unei autonomii în software.

Sistemul de telecomunicații se află în centrul rivalității sino-americane de câțiva ani, pe fundalul unui război comercial și tehnologic între cele două puteri mondiale.

Washingtonul a plasat Huawei pe o listă neagră în 2019, compania nu mai poate accesa tehnologiile americane pentru produsele sale – în special microcipurile esențiale pentru telefoane. Această situație a cântărit foarte mult asupra vânzărilor.

În același timp, Huawei a anunțat deja că noul său sistem de operare intern, denumit HarmonyOS, va fi disponibil pe toate telefoanele sale la nivel global începând cu 2 iunie.

Telefoanele Huawei sunt lipsite de actualizările Android, deținute de Google. Și grupul chinez a fost brusc forțat să-și dezvolte propriul sistem.

„Atacul este cea mai bună apărare”, a argumentat Ren Zhengfei, promițând că acest sistem „se adaptează și se extinde în lume”.

Sancțiunile americane împing, de asemenea, firma cu sediul în Shenzhen (sudul Chinei) să-și accelereze diversificarea în sectoare, de la computere (cloud) la activități legate de tehnologia 5G, inclusiv vehicule inteligente.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger