AcasăAfaceriSe scumpesc benzina și motorina? Preţul petrolului a luat-o razna! Biden cere...

Se scumpesc benzina și motorina? Preţul petrolului a luat-o razna! Biden cere costuri mai mici

Aşa cum se întâmplă de obicei în vremuri de război, preţul petrolului o ia razna. A urcat vineri cu aproximativ 3%, până la maximul ultimei săptămâni, din cauza temerilor că tensiunile din Israel şi Gaza s-ar putea extinde într-un conflict mai larg.

Aprovizionarea globală cu ţiţei ar putea fi dată peste cap.

Cum au evoluat preţurile?

Preţurile au avut pentru scurt timp o evoluţie negativă, pe măsură ce pieţele au analizat diverse rapoarte despre discuţiile de mediere cu gruparea militantă Hamas şi Israelul, conduse de Qatar, în coordonare cu SUA. Iată creşterile:

Preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 2,14 dolari sau cu 2,6%, la 85,35 dolari pe baril.

Prima de preţ a petrolului Brent faţă de WTI a fost pe cale să atingă cel mai mare nivel din iulie, ceea ce face mai atractiv pentru firmele energetice să trimită nave în SUA pentru a ridica ţiţei pentru export.

Biden cere reducerea prețului la petrol

Joe Biden este îngrijorat de această situaţie, astfel că ar putea autoriza o nouă rundă de eliberări din Rezerva Strategică de Petrol a națiunii.

Până în prezent, șoferii americani nu au simțit nici un fel de presiune. Prețul mediu al benzinei la nivel național a fost miercuri de 3,54 dolari pe galon. Acesta a scăzut cu aproximativ 30 de cenți față de luna trecută și cu 25 de cenți față de aceeași zi a anului trecut.

O creștere a stocurilor de țiței din SUA în ultima săptămână a indicat o cerere mai slabă. Stocurile au crescut cu 1,4 milioane de barili, până la 421,1 milioane de barili, potrivit Energy Information Administration (EIA), depășind un câștig de 240.000 de barili așteptat de analiști.

Datele urmează unei scăderi surprinzătoare în această lună a datelor privind activitatea de afaceri din zona euro.

author avatar
Andrei Ștefan
454 afisari

2 COMENTARII

  1. Asa e cand nu mai avem resursele noastre, dam la altii bani multi. Tara o vand doar tradatorii sadea

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri