AcasăAfaceriȘcoala italiană de modă, desant în Dubai

Școala italiană de modă, desant în Dubai

Renumita școală de fashion Instituto Marangoni vine în Emiratele Arabe Unite, cu anunțul că va deschide un campus în Dubai în septembrie.

Deja o prezență globală, cu școli în Milano, Florența, Mumbai, Shanghai, Shenzhen, Miami, Londra și Paris, noul colegiu din Emiratele Arabe Unite va aduce numărul de campusuri din întreaga lume la 10.

Noua instituție – programată să se deschidă în districtul financiar din Dubai(DIFC) după doi ani de planificare – se adresează studenților din Orientul Mijlociu care doresc studii superioare în modă și design.

Va oferi un curs de modă și design de trei ani, precum și un program de master de 12 luni. Diplomele vor fi validate de Ministerul Educației din emirat. 70% dintre profesorii instituției vor veni din Italia, în timp ce ceilalți vor fi recrutați local.

Institutul și-a sporit recent colaborările și proiectele speciale cu mentori excepționali, precum precum  Massimo Gioergetti, Riccardo Grassi și Olivier Rouesteing.

„Zona Dubai nu este atât de dezvoltată în ceea ce privește moda și învățământul superior axat pe design. Noul campus va încerca să dezvolte aceste tendințe în Emirate, pentru că piața are un potential uriaș”, a declarat directorea Institutului Marangoni, Stefania Valenti.

„Această operațiune face parte din investițiile noastre directe. Ne așteptăm să ajungem la pragul de rentabilitate în al treilea sau al patrulea an. Am păstrat aceleași rate de școlarizare ca la Milano, o medie de 25.000 de euro pe an”, a menționat ea.

Fondat în 1935, Istituto Marangoni face parte din Galileo Global Education Italia, compania privată de învățământ superior  care îi numără pe designerii Domenico Dolce și Franco Moschino ca foști studenți.

author avatar
Radu Jacotă Redactor