AcasăAfaceriSchimb de generații în lumea modei: cine va conduce moștenirea Inditex

Schimb de generații în lumea modei: cine va conduce moștenirea Inditex

Grupul spaniol Inditex, proprietarul magazinelor Zara, a anunţat că Marta Ortega, fiica fondatorului Amancio Ortega, va deveni noul preşedinte al grupului, alături de un nou director executiv.

Marta Ortega, 37 de ani,  își va începe mandatul pe 1 aprilie 2022, înlocuindu-l  pe actualul preşedinte al Inditex, Pablo Isla, 57 de ani, care va demisiona împreună cu  directorul general Carlos Crespo.

„Am trăit în această firmă încă din copilărie şi am învăţat de la toţi profesioniştii cu care am lucrat în ultimii 15 ani. Am spus întotdeauna că îmi voi dedica viaţa continuării moştenirii părinţilor mei”, a spus Marta Ortega.

Amancio Ortega este cel mai bogat om din Spania şi deţine 59,29% din acţiunile Inditex, cea mai mare companie listată din țară.

Oscar Garcia Maceiras va deveni noul CEO al Inditex, după ce anterior a lucrat la băncile Banco Popular şi Banco Santander SA, iar Carlos Crespo va ocupa funcția de  director operaţional.

Sub președinția lui Isla, prețul acțiunilor Inditex, care deține și Stradivarius și Massimo Dutti, a crescut de opt ori, iar valoarea sa de piață a atins 83 de miliarde de euro.

Analiștii consideră că schimbarea vine într-un moment bun pentru Inditex, care a raportat vânzări în al doilea trimestru peste nivelurile de dinaintea crizei coronavirusului.

Compania intenţionează să investească 900 de milioane de euro în următorii trei ani pentru a accelera strategia de a se concentra pe magazinele mari din zonele comerciale de prim rang şi pe afacerile online.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
415 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger