AcasăAfaceriScandalul bugetului din SUA a dus, aproape, la PRĂBUŞIREA burselor! Măsură de...

Scandalul bugetului din SUA a dus, aproape, la PRĂBUŞIREA burselor! Măsură de urgenţă a Guvernului american!

Informaţia că SUA ar putea intra, ca stat, în insolvenţă a bulversat lumea întreagă. Inclusiv bursele. Care au luat-o în jos. De exemplu, Wall Street a închis joi în scădere puternică, iar indicele S&P 500 a consemnat în octombrie cea mai slabă evoluţie lunară de la declanşarea pandemiei de Covid-19.

Totuşi, Guvernul american a veni c-o soluţie ce se doreşte a fi salvatoare.

Au aprobat un plan de cheltuieli

Senatul şi Camera Reprezentanţilor din SUA au aprobat un plan de cheltuieli pentru a menţine continuarea activităţilor guvernului, dar după o creştere temporară, acţiunile au revenit pe scădere, inclusiv indicele Nasdaq, care a crescut cea mai mare parte a zilei.

Piaţa a fost rezistentă, dar riscurile legate de plafonul de îndatorare al SUA şi haosul legat de proiectele de cheltuieli influenţează pieţele într-o anumită măsură, oadă ce trimestrul se apropie de sfârşit”, a spus Ross Mayfield, analist în domeniul strategiilro de investiţii la banca Baird în Louisville, Kentucky.

În cadrul procesului legislativ, proiectul legii bugetului va trebui adoptat rapid de Camera Reprezentanţilor, unde democraţii deţin majoritatea, astfel încât preşedintele Joe Biden să îl poată promulga până joi la miezul nopţii, evitându-se astfel paralizia serviciilor federale, cunoscută sub denumirea de închidere (shutdown).

Textul, care prevede o prelungire a bugetului până la 3 decembrie, a fost aprobat cu sprijinul republicanilor, alături de democraţi.Liderul majorităţii democrate, Chuck Schumer, a salutat acest moment rar de uniune.

Ce evoluţie au avut indicii americani?

Toţi cei trei indicii majori americani au consemnat cele mai slabe performanţe trimestriale de la începutul anului 2020, când pandenia de Covid-19 a blocat economia globală.

Indicele S&P 500 a urcat modest în perioada iulie-septembrie, în timp ce Nasdaq şi Dow Jones au scăzut.

author avatar
Andrei Ștefan
487 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri