AcasăAfaceriRusia se află "în plin" război şi tot o duce mai bine...

Rusia se află „în plin” război şi tot o duce mai bine decât România: dobânda la care am ajuns să ne împumutăm!

Isarescu a marit dobanda-cheie si a anuntat ca spala putina

Cătălin Drulă tocmai a anunţat că România a contractat cel mai recent împrumut la o dobândă de 9,3%, care ar fi mai mare chiar decât rata la care s-a împrumutat Rusia.

În acest context, politicianul Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, a scris pe Facebook un mesaj critic la adresa guvernării PSD-PNL.

Dobânda la care ne împrumutăm: 9,3%

Ghinea a arătat că România se împrumută la dobândă mai mare decât Rusia, de aproape 9,3%.

Sub înțeleapta guvernare economică a lui Marcel Ciolacu și Câciu am mai reușit o chestie: astăzi România se împrumută la dobândă mai mare decât Rusia. 9,2%. Marcel face ca toți pirpilicii pentru că vrea să NU ajungă prim ministru. 1000 de euro pe secundă ne împrumutăm.

Dobânda era 3,5% când era USR la guvernare. Pentru că era un guvern credibil pe angajamentele de reducere a deficitului. Taxă pe guvernanți stupizi se numește această dobândă”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

Se reduce TVA-ul la combustibil?

Cătălin Drulă a reiterat că USR susţine reducerea TVA pentru carburant de la 19% la 5%, dar a declarat că ar fi de acord şi cu o reducere a accizei.

Acciza nu e procentuală, dar reprezintă o parte mare din preţul final. Dacă vor să reducă acciza, noi suntem de acord şi cu asta. Ideea e că au propus-o în februarie, după care au retras-o după două zile.

Problema cea mai mare este că nu fac nimic. Uitându-mă cum se certau ieri – o să sune uşor ironic – dar mi-a venit un termen în minte – când mă uit la ei, văd nişte crizatori economici”, a spus el.

author avatar
Andrei Ștefan
333 afisari

6 COMENTARII

  1. Pentru ca nu stim sa atragem investitorii plecati din Rusia si Ucraina,nu profitam de taxa pe vapor numai aia ne-ar imbogatii nu cerem taxa pe grau si alte produse nu stim sa facem bani din atata bogatie revarsata peste neamul nostru.

  2. Noi nici de apa nu stim sa ne folosim sa facem irigatii si sa exportam in tari secetoase.

  3. La noi dacă vine seceta o sa planga de la vaci toti boii dar in Dubai in plin desert nu plange nimeni si kilu de rosii e mai ieftin ca la piata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger