AcasăAfaceriRomgaz a finalizat tranzacția cu ExxonMobil. Jude: Proiectul Neptun Deep are o...

Romgaz a finalizat tranzacția cu ExxonMobil. Jude: Proiectul Neptun Deep are o însemnătate importantă și strategică pentru România

S.N.G.N Romgaz S.A anunță, prin intermediul unui comunicat de presă transmis luni, 1 august, finalizarea tranzacției de achiziție și transferul tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

Tranzacția finalizată luni, 1 august 2022, a fost condiționată de îndeplinirea condițiilor suspensive prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare încheiat la data de 3 mai 2022 între S.N.G.N Romgaz S.A și vânzători, se mai menționează în comunicat. Toate condițiile suspensive au fost îndeplinite cu succes, în raport cu prevederile din contract, precizează aceeași sursă.

Directorul general al Romgaz: Proiectul Neptun Deep are o însemnătate strategică pentru România

Directorul General al S.N.G.N ROMGAZ S.A, Aristotel Jude, a declarat: ”Finalizarea cu succes a tranzacției este o realizare deosebită în portofoliul de business al Romgaz. Proiectul Neptun Deep are o însemnătate importantă și strategică pentru România în vederea asigurării securității energetice a țării noastre, mai ales în actualul context geopolitic. Suntem determinați să trecem la etapa de dezvoltare-exploatare în cel mai scurt timp, alături de partenerul nostru.

Mulțumesc echipei Romgaz pentru eforturile susținute în vederea îndeplinirii acestui obiectiv strategic al companiei noastre, precum și tuturor părților implicate în această tranzacție.”

Răzvan Popescu: Tranzacția reprezintă o investiție importantă realizată de Romgaz

La rândul său, Directorul Economic al S.N.G.N ROMGAZ S.A, Răzvan Popescu, a declarat:
”Tranzacția reprezintă o investiție importantă realizată de Romgaz, în linie cu strategie de dezvoltare a companiei. În perioada imediat următoare vom continua realizarea formalităților necesare în vederea asigurării nevoii de finanțare a cotei de participare a Romgaz la dezvoltarea proiectului Neptun Deep.”

În același comunicat se menționează faptul că Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a aprobat:

 • la data de 10.12.2021, tranzacția de achiziție a tuturor acțiunilor emise de(reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră
 • la data de 28.04.2022, încheierea contractului de vânzare-cumpărare.
author avatar
Andrei Coman
334 afisari

2 COMENTARII

 1. Taxa de protectie!
  Nu se va investi nimic deocamdata.
  Rusii direct ( vezi zona de conflict) sau prin interpusi ( Turcia, OMV), nu dau voie.
  Ca sa inceapa, TOTAl ar trebui sa acorde Know how.
  Inca nu! Macron are mult de impartit cu rusii si cere voie.
  Complicata politica…
  Turcia se vrea cap de teava ptr UE.. UE nu are bani acum, Germania fiind in materie facala…
  America are alte interese..
  China este in interiorul ei in in dificultate economica, dar ARE TIMP … si vin si alegeri..
  Complicata situatie …
  Noi? Ne aparam saracia si nevoile si neamul …( mai ales nevoile , care se imputineaza… Cand nu mananci , nu ai ce scoate)

 2. Am dat perimetrul gratis acum 20 ani. Acum l-am cumparat pe bani grei. Dar gazul extras, din solidaritate europeana, se pare ca o sa fie cedat celui de-al 4 -lea Reich. Vezi ce doreste Ursula pentru poporul ei german.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...