AcasăAfaceriRoata se întoarce: profit de miliarde pentru cazinourile din Las Vegas

Roata se întoarce: profit de miliarde pentru cazinourile din Las Vegas

Norocul a revenit pentru cazinourile din Las Vegas: la un an după închiderile Covid, industria de jocuri de noroc a doborât recorduri în această vară.

Statul Nevada a câștigat 1,36 miliarde de dolari, venituri de pe urma industriei cazinourilor.

„Nu ne așteptam la astfel de cifre”, recunoaște Michael Lawton, analist la Comisia de control a jocurilor de stat. „Veniturile de un miliard de dolari sunt un prag emblematic în Nevada. Și am înregistrat acest nivel al câștigurilor timp de cinci luni la rând”, notează expertul.

“După atenuarea restricțiilor sanitare, clienții au luat cu asalt sălile cazinourilor. Găsim aceleași niveluri de participare ca înainte de pandemie”, a declarat Shawn Jones, manager de promovare la noul cazinou Resorts World. O mare parte din vizitatori provin din Texas, Florida și regiunea Midwest.

La începutul anului 2020, Las Vegas arăta ca un oraș fantomă, cu cazinourile închise de autorități timp de 78 de zile – un impact devastator asupra ocupării forței de muncă în această metropolă orientată spre turism.

Prezența a rămas limitată până în iunie, dar până în mai 2021 Las Vegas a depășit recordul pentru câștigurile din jocuri, care datează din octombrie 2007, înainte de criza financiară globală.

În ciuda unei scăderi foarte clare a numărului de vizitatori internaționali, prezența pentru luna iulie a atins 3,3 milioane de turiști, cu doar 10% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

author avatar
Radu Jacotă Redactor