AcasăAfaceriRevine o legendă. Cel mai scump BMW din istorie?

Revine o legendă. Cel mai scump BMW din istorie?

BMW va reînvia un mit din istoria sa: modelul 3.0 CSL modern, construit pe baza deja radicalului M4 CSL.

De câteva luni, producătorul bavarez a prezentat un prototip ciudat al modelului M4. Astăzi am putea spune că este vorba despre M4 CSL pe care îl cunoaștem în sfârșit, dar nu este așa: pregătește o serie foarte limitată de mașini pentru cei mai norocoși și mai bogați clienți.

Deoarece este vorba de cea de-a cincizecea aniversare a diviziei sportive „M”, marca germană a dorit să multiplice festivitățile în 2022.

M4 CSL, M3 Touring, noul M2, primul SUV XM și… marea revenire a unui simbol. 3.0 CSL produs în anii ’70 și-a lăsat amprenta asupra BMW, atât de mult încât compania din Munchen a decis să readucă acest nume în gamă.

Sunt planificate 50 de exemplare pentru producție, la un preț de peste 600.000 de euro fiecare. Acest lucru ar face din modelul 3.0 CSL cel mai scump BMW de „serie” din istorie.

Șeful diviziei M, Frank van Meel, a publicat primele imagini al unui BMW camuflat cu autocolante, despre care presa auto susține că va fi viitorul 3.0 CSL, cu un motor de 6 cilindri și 600 de cai putere.

În 2015, pasionații BMW își puneau mari speranțe în revenirea modelului 3.0 CSL odată cu prezentarea conceptului Hommage R, dar proiectul a fost abandonat.

author avatar
Radu Jacotă Redactor