AcasăAfaceriRevenirea la birou divizează lumea bancherilor

Revenirea la birou divizează lumea bancherilor

== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

O nouă diviziune apare în domeniul finanțelor, în timp ce bancherii din întreaga lume se întorc la birourile lor după luni de blocaje în timpul pandemiei.

Pe de o parte, bănci precum JP Morgan Chase și Goldman Sachs își exprimă clar hotărârea ca angajații să se întoarcă la sedii.

Altele, inclusiv Nomura și Citigroup – dar și mulți creditori europeni – merg pe linia unor politici mai flexibile, dar iau în seamă, în mod realist, munca de la distanță permanentă.

Directorul executiv al JPMorgan, Jamie Dimon, și-a repetat dorința de a avea “birouri ocupate”, spunând că munca de la distanță  “nu funcționează pentru cei care vor performanță”.

După comentariile lui Dimon, banca a anunțat că întreaga sa forță de muncă din SUA va reveni la birouri, prin rotație, începând cu această lună.

Pe de altă parte, Standard Chartered Plc a lansat acorduri formale de lucru în mod hibrid către 85.000 de angajați la nivel global, 80% dintre ei având acum contracte flexibile, potrivit unui purtător de cuvânt citat de Bloomberg. De asemenea, banca cu sediul în Londra reduce o treime din spațiul de birouri.

Alții sunt mai puțin exigenți cu privire la locul și momentul în care personalul se va întoarce. Citigroup a prezentat o filozofie a programului flexibil, cu posibilitatea de  munci de acasă pe termen lung.

Totuși, CEO-ul Jane Fraser a declarat recent că aproape toată lumea va fi de așteptat să mențină “un fel de prezență la locul de muncă”, fără a detalia schema de program.

În SUA, Bank of America și Morgan Stanley promovează cultura corporativă și susțin că birourile ar trebui „ocupate până în septembrie”, în special cu angajații tineri care doresc să-și construiască „legături și abilități profesionale”.

Personalul de la Goldman Sachs și JPMorgan din Londra nu își urmează încă toți colegii americani în birouri, după ce „ziua libertății” de restricții covid a fost amânată pe 19 iulie.

Băncile cu sediul central în Europa sunt în favoarea programului flexibil – UBS Group, UniCredit și Deutsche Bank au dezvăluit deja modele hibride de lucru.

În Japonia, directorul executiv al Nomura, Kentaro Okuda, a decis ca angajații să lucreze doar 40% din ore în birou în fiecare lună.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger