Bugatti a fost singurul brand istoric readus la viață datorită grupului Volkswagen, care a preluat producătorul din Molsheim în 1998.
Dar alte mărci de automobile clasice – Delage, Hispano-Suiza sau De Tomaso – primesc finanțări de la companii private și intenționează să-și vândă noile modele la prețuri foarte mari.
Delage D12
Omul de afaceri francez Laurent Tapie(fiul lui Bernard Tapie) căuta un brand pe care să-l atașeze la proiectul său de mașină sport. A ales Delage, un producător din Hexagon, renumit pentru participarea la curse, dar și pentru modelele sale luxoase. Compania, fondată în 1905, a încetat în mare măsură operațiunile în anii de după cel de-al doilea război mondial. Acum, mașina lui Tapie, Delage D 12, este un supercar de 1100 CP, care va fi produs doar în 30 de exemplare, comandate deja, cu prețuri începând de la 2,3 milioane de dolari fiecare. Comercializarea este prevăzută pentru septembrie 2022, notează CNN. Compania este în negocieri pentru preluarea spațiului original al fabricii Delage lângă Paris. În urma modelului D12, Delage intenționează să creeze o mașină sport mai convențională, care va fi un concurent pentru Bugatti, a spus Tapie.
Hispano Suiza
Compania Hispano-Suiza a fost fondată în Spania în 1904 de un inginer elvețian, Marc Birkigt, și de un om de afaceri spaniol, Damian Mateu.

Ca și în cazul concurentului său britanic Rolls-Royce, Hispano-Suiza a devenit faimos pentru motoarele sale de avion, precum și pentru mașinile sale de lux opulente. Noua încarnare a companiei, scrisă fără cratimă de data asta, este modelul electric Hispano Suiza Carmen, după numele nepoatei lui Mateu. Există două versiuni fabricate din fibră de carbon, cu 1000, respectiv 1100 CP(Boulogne). 19 exemplare vor fi vândute, iar prețurile încep de la 2 milioane de dolari. Până în prezent, două dintre aceste modele au ajuns deja în garajele proprietarilor. În mod confuz, există două companii care intenționează să producă noi mașini Hispano Suiza. Cealaltă companie, Hispano Suiza Automobilmanufaktur, cu sediul în Elveția, a anunțat planurile de a produce un supercar pe benzină.
De Tomaso P72
De Tomaso a fost fondat în Modena, Italia, în 1959 de către pilotul de curse argentinian Alejandro de Tomaso. Compania a început să construiască mașini de curse, dar este cunoscută mai ales pentru modelele de “oraș” precum Mangusta și, mai târziu, Pantera, adevărați rivali pentru Ferrari sau Aston Martin. Aceste două mașini aveau motoare Ford V8 americane. Relația a devenit atât de strânsă încât, timp de câțiva ani, la începutul anilor 1970, Ford deținea o acțiune majoritară a companiei. De Tomaso a încetat operațiunile în 2004.

Ideal TeamVentures, cu sediul în Hong Kong, a cumpărat drepturile asupra mărcii DeTomaso în 2014 cu puțin peste 1 milion de dolari. Este chiar prețul uneia dintre mașinile pe care compania inenționează să o fabrice acum: noul De Tomaso P72, cu V8-ul său supraalimentat, va fi construit în Statele Unite, deși CEO-ul Ryan Berris încă nu a oferit detalii. Spre deosebire de majoritatea supercarurilor din zilele noastre, P72 nu va avea transmisie automată, nici măcar ca opțiune. Va fi disponibil doar cu transmisie manuală cu șase trepte. Compania se așteaptă să aibă mașina în producție până la sfârșitul anului 2022. „Cât timp putem, vom continua să producem mașini cu motor cu ardere internă cu transmisii manuale”, a spus Berris, „Asemănător unui ceas mecanic elvețian”.