AcasăAfaceriRenault, Mitsubishi, Nissan – un trio pentru 20 de miliarde de euro

Renault, Mitsubishi, Nissan – un trio pentru 20 de miliarde de euro

Pe măsură ce producătorii auto se confruntă cu presiuni din partea noilor concurenți și cu o schimbare așteptată a cererii către vehicule electrice, alianța franco-japoneză caută să-și aprofundeze cooperarea.

Renault SA, Nissan Motor Co și Mitsubishi Motors Corp plănuiesc să tripleze investițiile pentru dezvoltarea în comun a vehiculelor electrice (EV). Cei trei jucători sunt așteptați să anunțe joi un plan de a investi peste 20 de miliarde de euro (23 de miliarde de dolari) în dezvoltarea de vehicule electrice în următorii cinci ani.

Până în 2030, alianța va oferi peste 30 de modele electrice noi, bazate pe cinci platforme comune.

Această ambiție se adaugă celor 10 miliarde de euro pe care partenerii i-au cheltuit deja pentru electrificarea ofertei lor.

Planul „Alianța 2030” își propune să implementeze „cooperare intensificată” între producătorii de automobile cu o „viziune comună asupra electrificării și mobilității conectate”, potrivit Boursorama.

Se preconizează că cele cinci platforme comune vor acoperi 90% din vehiculele electrice pe care companiile intenționează să le dezvolte și să le lanseze până în 2030.

Alianța intenționează să investească în comun pentru a produce în Franța, Marea Britanie, China și Japonia.

Directorii Renault, Nissan și Mitsubishi plănuiau să anunțe planul pentru 2030 în toamna anului trecut, la un eveniment din Japonia, dar prezentarea acestuia a fost amânată până în această săptămână din cauza creșterii numărului de cazuri Covid-19.

author avatar
Radu Jacotă Redactor