AcasăAfaceriRenașterea fabricilor din Europa și Asia

Renașterea fabricilor din Europa și Asia

Cererea de produse manufacturate a condus la creșterea extinsă a fabricilor din cele două continente în februarie, dar o încetinire din China a subliniat provocările cu care se confruntă un sector care caută o recuperare rapidă de pe urma crizei coronvirusului.

Restricțiile impuse în întreaga lume pentru a încerca să înăbușe răspândirea Covid-19  au acoperit zone întinse din industria serviciilor, ceea ce înseamnă că a revenit producătorilor să sprijine economiile. Indicele final al managerilor de achiziții de fabricație (PMI) al IHS Markit a crescut la un maxim de trei ani de 57,9 în februarie față de 54,8 din ianuarie, potrivit Reuters. Activitatea fabricilor germane a atins, de asemenea, un vârf de trei ani luna trecută, iar în Franța ritmul de creștere s-a accelerat. Italia și Spania au văzut, de asemenea, o preluare. Cu toate acestea, măsurile de blocare au perturbat lanțurile de aprovizionare, iar fabricile s-au străduit să obțină materii prime, ducând la o creștere mare a timpilor de livrare. „Întârzierile internaționale de expediere și cererea globală puternică de materii prime au încetinit producătorii din întreaga lume”, a spus Samuel Tombs la Pantheon Macroeconomics.Fabricile din Marea Britanie, în afara zonei euro și a Uniunii Europene, au raportat cea mai lentă creștere a producției din luna mai. Întreruperile și creșterea costurilor legate de Brexit și Covid-19 au limitat capacitatea de a răspunde la o preluare modestă a comenzilor. În Asia, activitatea de producție din Japonia s-a extins cu cel mai rapid ritm în ultimii doi ani, iar exporturile Coreei de Sud au crescut pentru a patra lună consecutivă, sugerând că economiile asiatice dependente de export beneficiază de un comerț global robust. Pe de altă parte, activitatea fabricilor din China a crescut cu cel mai lent ritm din ultimele nouă luni, afectată de o explozie internă a Covid-19 și de o cerere ușoară din partea țărilor care au făcut obiectul unor măsuri de blocare reînnoite. Cu revenirea globală încă la începuturile sale, analiștii au spus că perspectivele se întețesc, pe măsură ce companiile au crescut producția în speranța lansărilor de vaccinuri care normalizează activitatea economică.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
337 afisari

4 COMENTARII

  1. & Măştile „anti-Covid” sunt de acelaşi tip cu măştile folosite de lucrătorii chinezi în fabrici, în oraşele poluate şi chiar şi în alte oraşe de pe continentul asiatic cu poluare crescută, ?

  2. @ Treaba cu certificate verzi pentru drepturi de poluare tranzacţionate , ? După ponderea cazurilor de COVID raportate s-o putea stabili şi cine şi cât a vândut şi cumpărat, ceea ce probabil deja se ştie, ?

  3. Cuuuum??? Se mai construiesc fabrici ??? Ce, la altii nu-s „mormane de fiare vechi”??? La noi nu se mai construiesc asemenea „relicve comuniste”…zic ca produc numai pierderi… Noi facem strazi si cai ferate, le zicem investitii si astfel va castiga poporul… Dupa cate stiu astea tin de cai de comunicatie, mai concret, de transport. Pai, ce vom transporta pe ele daca fabrici nu construim. Aaaaaaa vor transporta altii si noi doar le vom lua banii ??? Mai, mai ce isteti santem… Adica nu isteti, lenesi am vrut sa spun. Pe autostrazi vor merge unii la mare , in concediu …. la bulgari, ca la noi te rup la pret cei ajutati in pandemie sa „supravietuiasca”. iar pe cfr vom transporta fier vechi din fabricile pe care le demolam sa aiba cu ce construi altii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger