AcasăAfaceri„Reducerea la jumătate”: Bitcoin nu mai pupă creștere pentru următorii doi ani

„Reducerea la jumătate”: Bitcoin nu mai pupă creștere pentru următorii doi ani

Bitcoin s-ar putea să nu vadă o piață de creștere până la sfârșitul anului 2024 sau începutul lui 2025, dacă ciclurile de preț din trecut sunt un indiciu, potrivit co-fondatorului Huobi, una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume.

Du Jun a declarat pentru CNBC că piețele bitcoin sunt strâns legate de un proces numit înjumătățire, care are loc la fiecare câțiva ani.

Acesta se referă la așa-numiții mineri din rețeaua bitcoin, care rulează computere specializate puternice pentru a rezolva puzzle-uri matematice complexe pentru a valida tranzacțiile. Ca rezultat, minerii sunt recompensați în bitcoin.

Reducerea la jumătate este scrisă în codul de bază al bitcoin și efectiv  reduce la jumătate recompensa pe care mineri o primesc pentru validarea tranzacțiilor din rețeaua criptomonedei. Are loc aproximativ la fiecare patru ani.

Ultimul fenomen de acest gen a avut loc în mai 2020, iar un an mai târziu bitcoin a depășit un maxim istoric de peste 68.000 de dolari. Când înjumătățirea s-a produs în 2017, în 2017 bitcoin a atins 19.000 USD, recordul la acea vreme.

După ambele vârfuri, criptomoneda a scăzut, în prezent este cotată sub 37.000 de dolari. Următorul eveniment de înjumătățire este programat să aibă loc în 2024.

„Dacă acest cerc continuă, ne aflăm acum în stadiul incipient al unei piețe Urs. În urma acestui ciclu, abia de la sfârșitul anului 2024 până la începutul lui 2025 vom putea saluta următoarea creștere pe piața bitcoin”, a spus Du.

Într-o “Bear Market”, acțiunile scad vertiginos cu peste 20%  din maximele recente, pe fondul pesimismului larg și al incertitudinii investitorilor.

Scăderea recentă a prețului bitcoin i-a determinat pe unii participanți la piață se se îngrijoreze de revenirea unei „ierni criptografice”, așa cum a fost la începutului anului 2018, când cea mai cunoscută monedă digitală s-a prăbușit cu până la 80% de la maximele istorice.

De asemenea,  investitorii sunt îngrijorați de perspectiva unor noi represiuni de reglementare asupra industriei cripto.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
471 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger