AcasăAfaceriRedresarea economică: G7 trebuie să investească anual un trilion de dolari

Redresarea economică: G7 trebuie să investească anual un trilion de dolari

Țările G7 ar trebui să investească 1.000 de miliarde de dolari până în 2030 pentru a asigura o redresare economică solidă şi sustenabilă în urma pandemiei de coronavirus, potrivit unui raport solicitat de premierul britanic Boris Johnson.

Preşedintele SUA, Joe Biden, este aşteptat să se alăture celorlalţi lideri care vor participa la summitul G7 din perioada 11-13 iunie de la Cornwall (sudul Angliei), notează Reuters.

Pe lângă investiția de un trilion de dolari pe parcursul unui deveniu, țările bogate ar trebui să “umple deficitul de finanțare a inițiativei COVAX” care facilitează accesul echitabil la vaccinurile anti-Covid și să ia în considerare un impozit de minim 21% pe profitul întreprinderilor mari.

De asemenea, grupul G7 – SUA, Japonia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Canada şi Italia – va discuta despre ceea ce percepe ca fiind cele mai mari amenințări: China, Rusia, schimbările climatice și efectele pandemiei în economia globală.

“Centrul viziunii privind răspunsul economic la pandemie este un program global coordonat de investiţii pentru redresare, reconstrucţie şi transformare, care poate spori toate formele de capital – fizic, uman, natural şi social. Deşi majoritatea investiţiilor vor fi în sectorul privat, investiţiile publice vor trebui să joace un rol cheie în perioada imediat următoare, în special cele pentru o infrastructură sustenabilă”, a subliniat în raport Nicholas Stern, profesor de economie la  London School of Economics (LSE).

author avatar
Radu Jacotă Redactor
64 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger