AcasăAfaceriEfectele sancțiunilor impuse Rusiei. Corporațiile din Occident, lovite puternic, pierderi de miliarde!...

Efectele sancțiunilor impuse Rusiei. Corporațiile din Occident, lovite puternic, pierderi de miliarde! – ANALIZĂ

companiiRăzboiul lovește puternic în companiile Occidentului. Multinaționalele din Rusia, pierderi colosale

Marile companii internaţionale cu expunere în Rusia vor fi cele mai afectate de sancţiunile Occidentului, cred analiștii economice.

Aliații occidentali le dau fiori multinaționalelor: marile companii riscă să-și suspende afacerile, iar impactul va fi uriaș. Conflictul din Ucraina sporeşte presiunile asupra lanţurilor de aprovizionare deja perturbate puternic de pandemie, restricţiile de călătorie şi penuriile de componente vitale, cum ar fi semiconductoare.

Chiar dacă Moscova și-a construit un mecanism defensiv pentru a-și proteja economia, aceste sancțiuni vor avea efect imediat asupra companiilor multinaționale prezente în Rusia.

Reuters a publicat o listă cu câteva dintre companiile care se pregătesc pentru noile sancţiuni occidentale după invazia Ucrainei de către Moscova.

Producătorul german de produse chimice BASF deţine Wintershall Dea, unul dintre susţinătorii financiari ai gazoductului Nord Stream 2, împreună cu grupul de investitori LetterOne, al miliardarului rus Mihail Fridman. BASF mai spune că generează 1% din vânzările grupului din Rusia.

Compania petrolieră britanică BP este cel mai mare investitor străin din Rusia și tocmai a anunțat că intenţionează să renunţe la participaţia de 19,75% la gigantul petrolier Rosneft.

Zeci de companii occidentale au expunere în Rusia

Coca-Cola HBC, Danone, Engie, Generali, Metro, Nestle, companii prezente și în România, vor avea afacerile serios afectate de sancțiunile impuse Moscovei. Zeci de mii de ruși sunt angajați la aceste multinaționale.

Compania de petrol şi gaze OMV este unul dintre cei cinci susţinători financiari ai Nord Stream 2 şi este principalul importator de gaz rusesc al Austriei. Are o participaţie de 24,99% în zăcământul rusesc de gaz Yuzhno-Russkoye. Și Shell, companie petrolieră anglo-olandeză, deţine 27,5% din proiectul de gaze naturale lichefiate Sakhali-2, care are o capacitate anuală de 10,9 milioane de tone şi este operat de Gazprom. Este unul dintre cei cinci co-finanţatori ai Nord Stream 2.

Rolls Royce spune că 20% din producția sa, folosită în motoarele cu reacţie, provine din Rusia, în timp ce Renault, companie franceză, realizează 8% din veniturile sale de bază în Rusia. Și producătorii de mașini Volkswagen, Mitsubishi și Toyota, cu zeci de mii de angajați ruși, vor înregistra pierderi financiare serioase, cred analiștii economici.

author avatar
Andreea Vlad
743 afisari

6 COMENTARII

  1. Cred ca pierderile sunt inevitabile din cauza stoparii petro-dolarului la bursele asiatice.exemplu clar BP,shell,omv vor fi afectate primele

    • Evident ca sancțiunile vor aduce avantaje numai US și UK. Abia acum prostii de occidentali se trezesc. Și cel mai prost economist poate spune ca ruperea de piață de materii prime din Rusia și cea de desfacere din China, e sinucidere economica curata. Bideu a spus ca sancțiunile aduc costuri dar nu a spus cine le va suporta. Acum se vede. Prosti mai sunt!

  2. Daaaaaaaaaaa, ei neicusorule sa vezi pierderi daca Rusia ia de manuta China si incepe plimbarea precum stalin, hitler si comp. atunci sa vezi dauna totala nu pierderi recuperabile dupa ce pleca de la butoane toti descreirati, inclusiv bombonel ala din coreea.

  3. Dragi tineri rusi.
    Ca si in 1989 in Romania🇷🇴, a sosit din pacate clipa sacrificiului vostru.Din pacate nubaveti multe variante.
    Aveti de ales 4 variante.
    1Ramaneti in casa nepăsători si o sa traiti ca in Coreea de Nord.
    2.Va revoltati pe net pana o sa va inroleze domnu Adolf Putin si va duce in Ucraina la sacrificiu fara sa stiti, ca ficioru ala.
    3Ramaneti in case si va omoara omenirea pt crimele de razboi ale domnului Adolf Putin.
    4 Da!
    E un moment de rascruce si trebuie sa va asumati martiriul de a iesi in strada si de a lupta impotriva mafiei ruse si sa va impuneti un conducator care sa va aduca pace, linistea si libertate.

  4. Dumnezeu sa aibe grija de tinerii ucrainieni si tinerii rusi ce se jertfesc pt libertate!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger