AcasăAfaceriRăzboiul din Ucraina va tăia din profiturile uriașe ale asiguratorului Lloyd's

Războiul din Ucraina va tăia din profiturile uriașe ale asiguratorului Lloyd’s

Lloyd’s of London a raportat joi profituri nemaipomenite pentru 2021: 2,3 miliarde de lire sterline (3,03 miliarde USD).

Dar aceste câștiguri sunt umbrite de un avertisment că războiul din Ucraina va genera „o revendicare majoră” în acest an.

Compania de asigurare a revenit pe profit anul trecut, după pierderi de 900 de milioane de lire sterline în 2020, când a fost grav afectată de consecințele economice ale  pandemiei de coronavirus.

Lloyd’s are aproximativ 100 de subsidiare care asigură riscuri complexe precum avioane, nave și platforme petroliere, expuse acum datorită conflictului din Ucraina.

Piața asigurărilor de aviație este cea mai vizată. În contextul sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, companiile globale de leasing se uită la un termen limită pentru a recupera peste 400 de avioane în valoare de aproape 10 miliarde de dolari de la companiile aeriene ruse, deoarece experții au avertizat că disputele legale dintre operatori și asigurători ar putea dura un deceniu.

Cu toate acestea, „într-o lume afectată de riscuri din ce în ce mai complexe și conectate – de la pandemie la un conflict geopolitic – piața Lloyd’s este alături de clienții săi și sprijină redresarea acestora atunci când lucrurile merg prost”, a declarat directorul executiv John Neal, fără a menționa dificultăți de solvabilitate.

Asiguratorul este „într-un dialog strâns” cu partenerii săi de pe piață pentru a înțelege expunerea lor legată de conflictul din Ucraina.

În acelaști timp, Lloyd’s “va continua să  lucreze în pas cu guvernele și autoritățile de reglementare din întreaga lume pentru a sprijini și a implementa o serie complexă de sancțiuni împotriva statului rus”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
366 afisari

1 COMENTARIU

  1. pai nu este razboi bai flacai pentru ca in caz de ar fi orice fel de polita este lovita de nulitate, nu exista asigurare in caz de razboi, incepe sa imi placa de voi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger