AcasăAfaceriRăzboi în instanță între Elon Musk și Twitter. Decizia miliardarului i-a înfuriat...

Război în instanță între Elon Musk și Twitter. Decizia miliardarului i-a înfuriat pe șefii rețelei de socializare

elon muskRăzboi în instanță între Elon Musk și Twitter. Decizia miliardarului i-a înfuriat pe șefii rețelei de socializare

Elon Musk, patronul Tesla şi SpaceX, a informat vineri Twitter că reziliază acordul încheiat cu consiliul de administraţie pentru achiziţionarea reţelei sociale din cauza informaţiilor „false şi înşelătoare” despre companie.

Twitter va solicita prin instanţă achiziţionarea companiei de către Musk, după ce miliardarul a şi-a retras oferta.

Twitter îl dă în judecată pe Elon Musk

Compania care deține rețeaua de socializare și-a exprimat încrederea că în instanţă va avea câştig de cauză în faţa miliardarului american.

„Consiliul de administraţie al Twitter este hotărât să finalizeze tranzacţia la preţul şi în condiţiile convenite” cu Elon Musk, a spus Bret Taylor într-un tweet, precizând că sunt „încrezători” în şansa lor de a obţine câştig de cauză în faţa instanţei.

Avocaţii săi menţionează că Twitter nu şi-a respectat angajamentele asumate în acord, neoferind toate informaţiile solicitate cu privire la numărul de conturi false şi de spam.

Taxă de reziliere de un miliard de dolari

Elon Musk şi-a retras oferta de 44 de miliarde de dolari pentru achiziţia Twitter după câteva săptămâni dramatice de speculaţii că afacerea ar putea cădea.

„Twitter s-a angajat să încheie afacerea la preţul şi condiţiile convenite cu domnul Musk şi intenţionează să pornească un proces pentru a pune în aplicare acordul de fuziune”, a scris el pe Twitter, adăugând că „sunt încrezători că vor prevala” în următorul proces.

Anterior, s-a raportat că, în condiţiile acordului, în cazul unei încălcări a acordului, antreprenorul trebuie să plătească despăgubiri de aproximativ 1 miliard de dolari companiei.

author avatar
Andreea Vlad
303 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger