AcasăAfaceriRămânem şi fără principala noastră sursă de energie: cea hidro. De unde...

Rămânem şi fără principala noastră sursă de energie: cea hidro. De unde am ajuns să importăm

germania energieRămânem şi fără principala noastră sursă de energie: cea hidro. De unde am ajuns să importăm

Seceta şi producţia slabă de energie, în general, din ţara noastră a afectat şi principala noastră sursă: cea hidro. România are al treilea cel mai mare preț din Europa pentru energia cu livrare astăzi – 516 euro pe Megawatt.

Plătim de două ori mai mult ca polonezii și de aproape 3 ori și jumătate mai mult decât spaniolii și portughezii, țări care au plafonat însă prețul la electricitate.

Importăm energie hidro din Bulgaria

Importurile de energie electrică din Bulgaria au explodat. Hidrocentralele au produs, în consecință, cu 3 TWh mai puțină energie electrică decât în alți ani. Energia hidro este principala sursă de alimentare a României, motiv pentru care importurile au explodat.

Importăm cu 1 TWh peste media perioadei, iar cea mai multă energie vine din Bulgaria. Și alimentele vin din afară în cantități tot mai mari. Rata inflației în luna iulie a ajuns la 15%, după ce a scăzut cu 0.1% luna precedentă.

Chiar dacă România este producătoare de gaz, prețul este unul de pe piața internațională. Suntem legați la celelalte state, prin urmare plătim prețuri similare. Gazul este cel mai scump combustibil folosit pentru producția de energie electrică.

author avatar
Andrei Ștefan
12.331 afisari

14 COMENTARII

  1. Sîntem singurii din Europa, în afara Rusiei, ce avem destule gaze din rezerve proprii dar, culmea, plătim pe gazul nostru mai mult decît cei ce-l cumpără de te miri unde! Cum vine asta?
    Cum ar fi ca venezuelenii sau cei din Arabia Saudită să plătescă cel mai mult din lume pe benzină? Ar fi prostesc, nu-i așa?
    Cum se face că după cărbune, 32%, cel mai mult curent se face din gaze, 24%, dar noi, ce avem destul, facem doar 18%? Este firesc?
    O centrală pe gaz cu turbină este simplu de construit. De ce a costat și a durat atîta reînoirea celei de la Iernut? De ce a trebuit să o facă o firmă din Spania? Orice răspuns oficial este minciună! Aceste centrale se pornesc și se opresc în timp foarte scurt, pot fi folosite și ca generatoare de rezervă cînd restul nu fac față. Cu recuperatoare de căldură sînt foarte eficiente.

  2. ZIARE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI CE LING IN COOR ZILNIC CLASA POLITICA DE LA GUVERNARE SI PE GENERALUL RETARDAT SI PE SSASSUL ESCROC SI MINCINOS

    ZIARE.COM SITE-ul JEGULUI SI DEJECTIILOR PRESEI
    CINE SUNT ACESTI FALSI JURNALISTI , IMPOSTORI INFECTI CE IMPUT PRESA ROMANEASCA DIFUZAND ZILNIC FAKE NEWS PE SITE-ul ZIARE.COM ?

    UN PERICOL PENTRU DEMOCRATIE SI O DEZONOARE PENTRU MASS MEDIA
    NAZISTII PE ZIARE.COM IMPUN CENZURA SI DICTATURA

  3. S-au tăiat pădurile și nu s-au făcut reîmpăduriri. Copacii aduc ploaia. Râurile au debite scăzute, Dunărea a scăzut. Am văzut și apă puțină la barajele de acumulare. Dacă importăm energie , ar trebui să negocieze și ei niște prețuri accesibile pentru țara noastră.

  4. Nu hidro, nu cărbune nu nuclear nu eolian nu biomasa nu nimic. Atunci lumânări,opait,candela …atat.Cu asemenea capete parate ce sau autointitulat conducători în aceasta tara Nici odată nu se va reuși crearea de capacitati pentru producerea de energie electrica.

  5. De ce,? fiindcă suntem un popor de oi, boi și de proști. Ca nu alungam acești trădători și sai băgăm în pușcărie în lanțuri la saline. Oare ne vom trezi vreodată.!!!!!

  6. De ce nu întrebam părinti de ce a ales comunisti să facă democratie originală si capitalism salbatic?! Unde este așa clasă de mijloc în ROMÂNIA !? nu este pentru că tov iliescu a dat voie hotilor să jefuiască România din1990-2000 si să vândă pământul ,curentul ,gazul petrolul etc la tot felul de firme care dădeau comisioane babane ,aducetiva aminte „nu ne vindem țara ” sau „noi muncim nu ghndim” ,peste 3 milioane de persoane nu platesc la stat nici un leu pentru 5 miliarde de euro pe care ia obtinut jefuind România, platim unul din cele mai mari impozite pe cîștigul salariale din Europa

  7. De la dezghetarea calotei claciare e seceta sau de la ce ??? Pai cum plm ??? Mai multa apa in circuitul apei in natura rezulta seceta… Cam contradictorii shoparlele astea de le bagati… Pai sa se hotarasca oculta sa stiti si voi ce aveti de scris…

  8. Când o tara merge precum România acum , singura cale de iesie este: trezirea poporului, dar din păcate trebuie sa-i ajungă cursul la os. Și dacă ar fi alegeri anticipate tot hoții de azi ar candida și ar fi aleși . Nu vedeți ca politicienii își umfla mușchi numai pana când sunt trași de mânecă, pe urma înțelegerea iei șpagă și taci din gura . România este model de aplicarea prevederilor de dezvoltare cele mai nerealiste.

  9. Românul pentru a se îmbogățit ne vinde cum a vândut Iuda pe Hristos, nu vă faceți probleme căci le vine rândul dar atunci o să fie prea târziu.

  10. Românul pentru a se îmbogățit ne vinde cum a vândut Iuda pe Hristos, nu vă faceți probleme căci le vine rândul dar atunci o să fie prea târziu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger