AcasăAfaceriPuterea miliardelor: avioanele de business sfidează o lume în criză

Puterea miliardelor: avioanele de business sfidează o lume în criză

Cu toate tensiunile și crizele geopolitice din ultimul timp, cererea mondială pentru noile avioane de afaceri ar trebui să rămână puternică în următorul deceniu, cu o prognoză stabilă de 8.500 de livrări în valoare de 278 de miliarde de dolari între 2024 și 2033, potrivit companiei aerospațiale americane Honeywell.

Proiecția privind numărul de livrări de avioane este în linie cu prognoza continuă pe 10 ani din 2022, dar valoarea acestora a crescut cu 10% de la an la an, de la 274 miliarde de dolari, a precizat Honeywell în raportul său anual Global Business Aviation Outlook.

Se estimează că livrările de avioane noi și cheltuielile pentru călătoriile cu avioane private vor crește în medie cu 2 % pe an. „Industria noastră este în plină ascensiune. Operatorii dau dovadă de încredere, având planuri de extindere a flotelor lor într-un ritm mai rapid decât oricând în deceniul precedent”, a declarat Heath Patrick, directorul diviziei de vânzări a  Honeywell Aerospace.

Cererea de călătorii cu avioane de afaceri a explodat de la pandemia Covid-19, când milionarii au căutat  programe mai flexibile. Activitatea de zbor la nivel mondial s-a redus cu 4% în acest an, dar este cu cel puțin 10% peste nivelul din 2019.

Honeywell, care numără printre clienții săi producătorii de avioane private Bombardier și Gulfstream, se așteaptă ca zborurile să se stabilizeze în 2024 și să revină pe creștere în 2025, datorită revenirii ofertelor publice inițiale, îmbunătățirii profiturilor corporative și reducerii ratelor inflației.

Livrările de avioane private noi în 2024 ar trebui să fie cu 10% mai mari decât în 2023, în timp ce cheltuielile ar trebui să crească cu 13%. Noii utilizatori din aviația de afaceri vor crește cererea cu 500 de avioane și cu 6% mai multe zboruri în următorii 10 ani.

Se așteaptă ca modelele de aeronave mari, cu rază lungă de acțiune, să reprezinte aproximativ 69% din toate cheltuielile pentru noile avioane de afaceri în următorii cinci ani.

În ceea ce privește regiunile, flota de avioane private din America de Nord va reprezenta 64% din previziunile pe cinci ani. Flota de avioane private din Orientul Mijlociu și Africa va reprezenta 6 la sută din livrările de avioane noi.

Aproximativ 67% dintre operatori intenționează să adopte sau să sporească metodele pentru operațiuni mai ecologice în viitor, iar 40% dintre aceștia citează combustibilii de aviație sustenabili ca fiind cea mai frecventă modalitate de a atinge acest obiectiv.

author avatar
Radu Jacotă
296 afisari

1 COMENTARIU

  1. Plebea muncitoare nu vede bataia de joc la care e supusa: bogatii folosesc tot mai mult business-jet-uri, iar plebeilor li se baga in cap ideea reducerii dreptului de a calatori cu avionul la o calatorie la 3-4 ani… pt salvarea planetei…

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri