AcasăAfaceriPuterea de câștig. 157 miliarde de dolari - bani gheață...

Puterea de câștig. 157 miliarde de dolari – bani gheață pentru cel mai cunoscut afacerist american

Rezerva de numerar a Berkshire Hathaway a atins un nou record de 157,2 miliarde de dolari, susținută atât de ratele ridicate ale dobânzilor, cât și de lipsa unor tranzacții semnificative în care magnatul Warren Buffett ar putea să-și pună banii la lucru.

Tezaurul – pe care Berkshire l-a parcat în mare parte în titluri de Trezorerie pe termen scurt – a depășit precedentul maxim stabilit în urmă cu doi ani. Grupul a raportat un profit operațional de 10,76 miliarde de dolari, un salt față de anul precedent, deoarece a beneficiat de impactul ratelor ridicate ale dobânzilor asupra acumulării de numerar și de câștigurile obținute de afacerile sale din domeniul asigurărilor.

În pofida accelerării mașinăriei de achiziții a Berkshire în ultimii ani, compania a avut încă dificultăți în a găsi multe dintre tranzacțiile de mare anvergură care au galvanizat renumele lui Buffett, lăsându-l cu mai mulți bani decât ar putea el și adjuncții săi de investiții să utilizeze rapid.

După ce a stat deoparte în timpul pandemiei, de atunci a achiziționat acțiuni la Occidental Petroleum  și a încheiat un acord de 11,6 miliarde de dolari pentru a cumpăra Alleghany Corp. De asemenea, Buffett a mizat foarte mult pe răscumpărări de acțiuni pe fondul lipsei de alternative atractive, spunând că măsurile sunt în beneficiul acționarilor.

Acțiunile Berkshire de clasă B au atins un nivel record în septembrie, deoarece investitorii au căutat gama sa diversificată de afaceri ca o acoperire împotriva deteriorării condițiilor economice.

Compania lui Buffet operează și investește în toate colțurile economiei americane, deținând afaceri precum Geico, BNSF, Dairy Queen și See’s Candies.  Forța unității de asigurări – plus includerea veniturilor Pilot Flying J, pe care Berkshire nu le-a inclus în rezultatele de anul trecut – a contribuit la creșterea profitabilității.

„Rezultatele Berkshire Hathaway au demonstrat din nou diversitatea puterii de câștig, de bun augur în condiții macroeconomice incerte. Câștigurile de exploatare de aproape 10 miliarde de dolari au fost mai bune decât scenariul nostru de bază”, a declarat analistul financiar al Bloomberg Intelligence, Mathew Palazola.

Ritmul agresiv de creștere a ratelor de dobândă al Rezervei Federale a ajutat Berkshire să obțină un randament mai mare pentru lichiditățile pe care le stochează în principal în titluri de trezorerie americane cu scadență scurtă.

author avatar
Radu Jacotă
2.344 afisari

2 COMENTARII

  1. Si ce dracu face Bufet asta cu purcoiul de bani? Ii ia cu el pe lumea ailalta? Ca mai are trei basini si da coltzul. La fel si Tiriac al nost’ , toata ziua e pe afaceri, cand o da coltul oricum il ingroapa in gurul gol, nu ia nimic cu el.

    • Alta soparla speculanta, parte a grupului de crima organizata care ne conduce, un exemplu pentru o civilizatie bazata pe „inalta tehnologie”

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri