AcasăAfaceriPuștanii Generației Z, desant pe Wall Street

Puștanii Generației Z, desant pe Wall Street

Generația Z pare hotărâtă să întoarcă lumea cu susul în jos și acum își aduce atitudinile perturbatoare în lumea investițiilor.

Această generație expertă în tehnologie renunță la vechile prejudecăți și adoptă viziuni personale despre muncă,  familie, mediu și aproape orice altceva. Era doar  o chestiune de timp până să-și îndrepte atenția către investiții.

Generația Z este definită ca orice persoană născută între 1997 și 2012 și urmează milenials (1981 până în 1996).

Tinerii Z, mai ales cei care abia cum intră pe piața muncii, nu au încredere în marile instituții financiare, bancheri centrali și monede fiduciare. Ei doresc să preia controlul asupra viitorului lor financiar, investind în aplicații de tranzacționare și susținând criptomonedele.

Generația Z este o forță puternică, reprezentând aproape o treime din populația globală, iar investitorii Z se pot lăuda cu propriul fond tranzacționat la bursă (ETF).

Z ETF (GZEN), care se tranzacționează sub simbolul ZGEN, a fost fondat de doi adolescenți – Julian Feder, 18 ani, și Eitan PrinsTrachtenberg, 17 ani, deși administratorii de portofoliu sunt “bătrânii” experți de pe Wall Street.

Fondul, care  gestionează deocamdată active de “doar” 6 milioane de dolari, va viza companii „care s-au născut după internet și a căror utilizare, valori, caracter perturbator și inovativ se aliniază cu Generația Z”, potrivit site-ului genz-etf.com.

„Cu 2,5 miliarde de membri, Generația Z este o putere economică, estimată a fi generația cu cele mai mari venituri din mai puțin de 10 ani, câștigând peste 40 de trilioane de dolari anual”, se precizează pe site.

ZGEN nu este primul fond care vizează anumite grupuri de vârstă. Global X Millennial Consumer ETF (MILN) și Principal Millennials ETF (GENY) au fost lansate în 2016 și au acum 225 milioane USD, respectiv 104 milioane USD în gestiune.

“Generația Z are un sistem de valori și un set de așteptări  diferit față de părinții lor. Sunt tineri pricepuți în tehnologie, au început să investească bani într-o serie de fonduri și vor să schimbe lumea investițiilor”, subliniază Vijay Valecha, economist  la Century Financial din Dubai.

Pe măsură ce investitorii baby boomers(1946-1964) se pensionează, generația Z va primi moșteniri de zeci de trilioane de dolari, notează analiștii The National. Cine nu și-ar dori o bucată din această piață?

author avatar
Radu Jacotă Redactor
234 afisari

4 COMENTARII

  1. In spatele banilor fizici se afla : metale pretioase, investitii, fonduri, etc.
    In spatele ”monedelor” virtuale se afla generatia…Z , niste pacalici semitampiti.

  2. Ha ha ha ha o mana de cretinoizi numiti pompos generatia z si milenians care nu-si asuma nici o responsabilitate si-s de o lene ancestrala. Niste jeguri de ”oameni”.

  3. Mare BRANZA!!! O mana de smecherasi de tip usr-ist pacaleste o turma de analfabeti functionali sa le cumpere tot felul de tampenii pe internet. Chestia e veche de cand lumea.
    Si nu uitati mancati lacuste si greieri, ei asa au facut si uite unde au ajuns!

    Din fericire Plandemia rezolva lucrurile, cretinoizii au pus imediat botul la beneficiile vaccinului (Ce contine vaccinul ? bla, bla bla) asa ca incep cat de repede sa se rareasca si dupa ei sigur nu va mai fi o generatie de psihopati care vor sa salveze Pamantul. (Pamantul rasufla usurat daca scapa de ei. )

    • Ce contine ”vaccinul”? MOARTE.
      Pamantul se descurca singur daca dispar niste idioti Z sau / si millenians.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger