AcasăAfaceriPursânge.Recesiunea nu îndoaie Ferrari

Pursânge.Recesiunea nu îndoaie Ferrari

Investitorii care urmăresc un loc mai sigur în care să își plaseze banii – în condițiile în care o scădere amenință piețele –  ar putea face mai bine să cumpere acțiuni la Ferrari.

Acesta este punctul de vedere al analiștilor Morgan Stanley, care au declarat că producătorul de supermașini este „cât se poate de rezistent la recesiune”.

Și-au actualizat evaluarea companiei cu sediul în Maranello, Italia, pentru a include un punct forte:  noul crossover Purosangue – primul model de serie cu patru uși al Ferrari.Automobilul ar trebui să se vândă cu aproximativ 390.000 de euro (373.000 de dolari), a precizat banca de pe Wall Street.

Considerațiile analiștilor vin în contextul unei oferte publice inițiale(IPO) a rivalului Porsche. Și și-au mărit estimările privind câștigurile pe acțiune pentru Ferrari cu un interval de 7% până la 10% pentru anii fiscali 2023-2025.

Acțiunile Ferrari au crescut cu 1,1%, la 194,35 euro la Milano, și cu  1,5%( 186,42 dolari) la New York. Ținta de preț de 300 de dolari a Morgan Stanley sugerează o creștere de peste 60%.

În general, economiștii pieței auto susțin că acțiunile producătorilor premium sunt privite ca un refugiu din cauza rezistenței cheltuielilor și puterii financiare în rândul celor mai bogați.

În urmă cu o lună, Ferrari a raportat un record trimestrial pentru comenzi. Livrările au urcat 29%, până la 3.455 de vehicule, conduse de o creștere de 62% în America, la 1.053 de vehicule.

În ultimii șapte ani, marjele brute ale Ferrari au crescut în ritm susținut de la 47% la 52%. Obiectivul principal al companiei este să se asigure că cererea depășește constant oferta. În ochii clientului, un preț mai mare echivalează cu o valoare de colecție și mai mare.

Pentru acest an, Ferrari se așteptă la câștiguri ajustate de 1,8 miliarde de euro, în creștere față de o prognoză anterioară de 1,65 miliarde.

“Este puțin probabil ca recesiunea să afecteze automobilele de lux”, spune Adam Jones, economist-șef la Morgan Stanley.“Iar Ferrari este unul dintre cei mai rezistenți jucători de pe piață”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger