AcasăAfaceriProprietățile de lux, refugiu pentru investiții în 2022

Proprietățile de lux, refugiu pentru investiții în 2022

default

Piața proprietăților de lux a revenit puternic în 2021, orașele globale înregistrează cea mai rapidă creștere a prețurilor iar centrele rezidențiale de primă clasă rămân un refugiu sigur pentru investitori și în acest an.

În clasamentul Savills World Cities Prime Residential Index, orașele americane Miami și Los Angeles se află în frunte, cu  o creștere anuală uluitoare de 21% și, respectiv, 20%, determinată de creșterea veniturilor, cumpărătorii înstăriți și revenirea migrației urbane.

Pe următoarele poziții se clasează Dubai(17,5%), Hanzghou(17%) și –supriză-Moscova(15%).

„Creșterea chiriilor  a înregistrat o redresare uluitoare a pieței imobiliare în a doua jumătate a anului 2021, creând un dezechilibru continuu între cerere și ofertă, care susține creșterea prețurilor. În ciuda amenințării măsurilor de înghețare a pieței, cum ar fi creșterea ratelor dobânzilor, 2022 este pe cale să continue tendința pozitivă de anul trecut”, a declarat Paul Tostevin, șeful Savills World Research.

Pe măsură ce economiile se recuperează după pandemie și se adaptează pentru a trăi cu virusul Covid-19, creșterea medie a valorii capitalului primar în toate orașele cheie este de așteptat să atingă 4,3% în 2022, al doilea cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani.

Douăzeci și opt din cele 30 de orașe evaluate de indicele Savills sunt în linia de creștere în acest an, deoarece ratele scăzute ale dobânzilor și veniturile în creștere au sporit accesibilitatea ipotecară, alături de revenirea angajaților la birouri.

În Europa, Amsterdam, Berlin, Milano, Londra și Lisabona au înregistrat cea mai mare creștere a valorilor proprietăților de lux.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
403 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger