AcasăAfaceriProbleme mari pentru Tesla. Aproape 60.000 de mașini, rechemate din cauza unor...

Probleme mari pentru Tesla. Aproape 60.000 de mașini, rechemate din cauza unor defecțiuni

teslaProbleme mari pentru Tesla. Aproape 60.000 de mașini, rechemate din cauza unor defecțiuni

Peste 59.000 de vehicule Tesla la nivel mondial au o problemă software care afectează sistemul automat eCall destinat apelurilor de urgenţă.

Agenţia pentru traficul rutier din Germania recheamă modele Tesla Y şi 3, transmite Reuters.

O problemă a software-ului a cauzat o defecţiune a eCall

KBA a anunţat pe site-ul său, pe 29 iunie, că o problemă a software-ului a cauzat o defecţiune a eCall, care este conceput pentru a contacta automat personalul de intervenţie în cazul unui accident grav.

Radiodifuzorul regional german Rundfunk Berlin-Brandenburg, care deserveşte regiunea care găzduieşte fabrica unde este produs modelul Y şi unitatea de producţie de baterii de lângă Berlin, a relatat pentru prima dată despre această rechemare sâmbătă.

KBA a declarat că 59.129 de vehicule sunt afectate la nivel global, dar nu a precizat câte dintre acestea au fost înmatriculate în Germania.

Tesla a livrat mai puţine vehicule electrice

Defecţiunea software-ului este o problemă suplimentară pentru directorul general al Tesla, Elon Musk, după ce Tesla a raportat sâmbătă că a livrat cu 17,9% mai puţine vehicule electrice în al doilea trimestru faţă de trimestrul precedentdin cauza impactului restricţiilor Chinei legate de Covid-19 asupra lanţului de producţie şi de aprovizionare.

Musk a declarat luna trecută că noile fabrici ale Tesla din Texas şi Berlin ”pierd miliarde de dolari” în timp ce se luptă să crească producţia, din cauza penuriei de baterii şi a problemelor portuare din China.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA şi-a actualizat, la începutul lunii iunie, investigaţia sa pentru 830.000 de vehicule Tesla, referitoare la sistemul avansat de asistenţă pentru şofer Autopilot, un pas necesar înainte de a putea solicita o rechemare.

author avatar
Andreea Vlad