AcasăAfaceriPrima bancă digitală pentru Generația Z

Prima bancă digitală pentru Generația Z

Mashreq, creditorul din Dubai controlat de familia Al Ghurair, a lansat o bancă digitală pentru a se adresa populației în creștere din Emiratele Arabe Unite, formată din tineri pasionați de tehnologie.

Banca, denumită Neo NXT, va oferi cohortei Generației Z un card de debit și posibilitatea de a efectua tranzacții prin intermediul aplicației mobile Mashreq Neo. De asemenea, părinții tinerilor clienți pot urmări tranzacțiile pe această aplicație.

„Ajutăm noua generație să facă primii pași pe calea responsabilității financiare într-un mediu sigur și securizat. Este mai important ca niciodată să încurajăm o bună gestionare financiară de la o vârstă cât mai fragedă.La urma urmei, Generația Z a fost practic crescută cu un smartphone la îndemână în orice moment. Tinerii jonglează cu aplicațiile de plată și sunt familiarizați cu tehnologia” a declarat Fernando Morillo, vicepreședinte retail banking la Mashreq.

Creșterea companiilor FinTech, o bază de consumatori din ce în ce mai experimentată în domeniul digital și o creștere a serviciilor digitale au forțat băncile să investească în digitalizare.

Pandemia de coronavirus, care a dus la blocări și distanțări sociale în întreaga lume, a grăbit trecerea la serviciile digitale, deoarece consumatorii au trecut la plăți fără numerar și la cumpărături online.

În prima jumătate a anului 2017, Emirates NBD a lansat Liv. banca, care se adresează milenialilor.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger