AcasăAfaceriPrima autoritate din lume care intră în Metaverse

Prima autoritate din lume care intră în Metaverse

Autoritatea de Reglementare a Activelor Virtuale din Dubai(VARA) a înființat  sediul Metaverse HQ, devenind astfel primul organism de reglementare care are o prezență în spațiul digital emergent.

Extinderea resurselor VARA către un public fără frontiere face parte din strategia Dubaiului de a crea un prototip de model de reglementare descentralizat.

De asemenea, aceasta urmărește să îl facă accesibil liderilor guvernamentali și industriali, altor autorități și furnizorilor de servicii de active virtuale pentru a contribui la modelarea viitoarei economii digitale.

Potrivit The National, MetaHQ va servi drept canal principal de implicare a furnizorilor de servicii de active virtuale la nivel mondial pentru a iniția aplicații și a primi noi deținători de licențe, pentru a face schimb de experiență și a stimula interoperabilitatea.

MetaHQ va utiliza platforma The Sandbox, o aplicație bazată pe blockchain Ethereum, susținută de conglomeratul japonez de investiții SoftBank, care permite utilizatorilor să creeze, să vândă și să cumpere active digitale.

Metaversul este spațiul digital emergent în care oamenii, reprezentați prin avatare sau asemănări tridimensionale, pot interacționa în lumi virtuale.(R.Jacotă)

Industria globală a metaverselor, care a fost evaluată la 47,69 miliarde de dolari în 2020, se estimează că va crește cu o rată anuală compusă de 43,3%, până la 828,95 miliarde de dolari în 2028, conform datelor Emergen Research.

author avatar
Radu Jacotă Redactor