AcasăAfaceriPrețul petrolului, aproape de recordul absolut! RUSIA avertizează: BARILUL, mai scump de...

Prețul petrolului, aproape de recordul absolut! RUSIA avertizează: BARILUL, mai scump de 300 de dolari!

petrolPrețul petrolului urcă periculos! Rusia avertizează că barilul poate sări de 300 de dolari

SUA iau în calcul oprirea importurilor de țiței din Rusia ca sancțiune pentru invazia neprovocată comandată de Vladimir Putin în Ucraina. Efectele unei astfel de decizii s-ar putea simți dincolo de granițele Rusiei.

Rusia a avertizat luni despre „consecințele catastrofale” pentru piața globală a implementării unui embargo occidental asupra petrolului rusesc, discutat de Washington și Uniunea Europeană ca măsură de răspuns la intervenția militară rusă în Ucraina, potrivit AFP.

„Este destul de evident că refuzul de a cumpăra petrol rusesc va duce la consecințe catastrofale pentru piața mondială”, a declarat vicepremierul rus, responsabil pentru Energie, Alexandre Novak.

„Este probabil ca creșterea prețurilor să fie imprevizibilă și să ajungă la peste 300 de dolari pentru un baril, sau chiar mai mult”, a spus el, citat de agențiile de presă ruse.

Prețul petrolului, aproape de recordul absolut!

Prețul petrolului se apropie de recordul absolut, pe fondul crizelor cauzate de războiul dintre Rusia și Ucraina.

Prețul barilului de petrol, indicatorul economic care influențează cât costă litrul de benzină și la București, și la Londra, se află deja la maximul ultimilor 14 ani, ajungând, luni, pe piața Brent la 139 de dolari. În aceeași zi, prețul gazului a atins un record istoric în Europa, la 345 de euro pe megawatt oră.

author avatar
Andreea Vlad