Cauta

Prêt-à-porter: declinul brandurilor franceze. Naf Naf s-a “turcit”

Sectorul prêt-à-porter traversează o criză severă de mai bine de un an

Naf Naf, care avea datorii mari, tocmai a fost preluată de o companie din Turcia. Potrivit AFP, Migiboy Tekstil a oferit peste 1,5 milioane de euro pentru a prelua emblematicul lanț francez, aflat în lichidare judiciară din septembrie anul trecut. De asemenea, preia filialele din Spania, Italia și Belgia.

Lansat în 1973 de doi frați, Gérard și Patrick Pariente, Naf Naf a devenit un nume cunoscut în 1983. Un succes comercial care a luat amploare în anii ’90, când a lansat campanii publicitare de profil înalt sub sloganul „The Big Bad Look”.

Dar în mai 2020, în plină pandemie Covid, Naf Naf a intrat în lichidare judiciară.A fost apoi preluată de grupul franco-turc SY International, care are peste 1.000 de angajați în întreaga lume și  achiziționase deja lanțul Sinéquanone în 2019.

Din cauza chiriilor neplătite, Naf Naf a fost din nou plasată în administrare judiciară în septembrie 2023. În decizia de marți, Tribunalul de Comerț din Bobigny (Seine-Saint-Denis) a constatat, de asemenea, că societatea a avut de suferit din cauza „unei scăderi a numărului de vizitatori în zonele de influență” (centre comerciale) și a efectului „inflației și  creșterii costului materiilor prime”. În aprilie a fost lansată o licitație pentru preluarea companiei.

Sectorul prêt-à-porter traversează o criză severă de mai bine de un an.

Naf Naf nu este singurul brand în declin. Camaïeu, Kookaï, Gap France, Don’t Call me Jennyfer, André, San Marina, Minelli, Pimkie, Comptoir des Cotonniers, DPAM, Sergent Major, Princesse Tam Tam, Kaporal, IKKS… sectorul prêt-à-porter traversează o criză severă de mai bine de un an.

Companiile  fost afectate de inflație, creșterea prețurilor la energie și la materiile prime, chirii și salarii, precum și concurența din partea mărcilor second-hand și a celor de fast-fashion.

Camaïeu a fost lichidată septembrie 2022, când 2 100 de angajați au fost concediați. Mai recent, San Marina și Burton of London au intrat, de asemenea, în lichidare.

Unele mărci, cum ar fi Pimkie, au redus numărul de angajați și au închis magazine. Altele, precum Naf Naf și Kaporal, au fost plasate în administrare judiciară.

Institutulul Francez al modei (IFM) a estimat că volumul vânzărilor a scăzut cu 4% în 2023. „Cel puțin 4.000 de locuri de muncă au fost pierdute”, conform panelului Retail Int. pentru Alliance du commerce, care subliniază că moda rămâne „primul angajator” în comerțul cu amănuntul nealimentar, cu 220.000 de angajați în Franța. 782 de lanțuri de magazine specializate și 191 de magazine independente s-au închis anul trecut.

Ultimele stiri

  • PLAN ROȘU activat în județul Iași: un autocar cu 20 de pasageri și un camion, implicate într-un grav accident – FOTO
  • Insomnia Nu Este Doar Despre Somn: Cauze Profunde și Soluții Naturale
  • Influencerul român, noul Dumnezeu cu ring light: fără creier, dar cu like-uri divine
  • Cum va fi vremea în iunie. Estimările meteorologilor pentru prima lună de vară/Ce vești vin de la ANM
  • Dragnea spune că Ponta „a fost păcălit” să candideze: „El a avut un singur rol: să ia cât mai multe voturi de la Crin”
  • Furtunile au făcut ravagii în mai multe zone din țară. Străzi inundate, grădini distruse de grindină – VIDEO
  • UPDATE: S-a aflat rezultatul votului! Stelian Bujduveanu, primarul general interimar al Capitalei – VIDEO
  • Breaking news… în jurul lumii: Decizii istorice, sancțiuni și revolte pe toate continentele
  • Tragedie într-o stație de metrou din București: un bărbat a murit/Primele informații de la Poliția Capitalei și Metrorex
  • Comunicat de presă KOMORA ENGINEERING SRL
  • Exit mobile version