AcasăAfaceriPremieră franceză: bitcoin vândut la licitație publică

Premieră franceză: bitcoin vândut la licitație publică

Pentru prima dată în Franța, bitcoins sunt oferite la o licitație publică. Acestea sunt criptomonede confiscate de instanțe din proprietatea infractorilor. La prețul pieței, suma totală de 611 bitcoins depășește 28 de milioane de euro. Un jackpot care va fi donat către bugetul de stat.

Licitația  casei Kapandji Morhange a avut loc pe site-ul Interencheres. Este prima vânzare de monede digitale confiscate în Franța în urma unui proces judiciar, un caz pe rol aflat în mâinile  departamentului „cibernetic” al Parchetului din Paris, potrivit AFP. În cazul confiscării definitive a bitcoin-urilor la sfârșitul actualului dosar, veniturile din vânzare, cu excepția comisioanelor de la casele de licitații, trebuie să se îndrepte către bugetul statului francez.

Între timp, fondurile din vânzare vor fi gestionate la Caisse des Depots, Agenția pentru  recuperarea bunurilor confiscate – de obicei mașini de lux, imobile sau bijuterii.  Aproape 1.600 de persoane s-au înscris pentru a participa la licitație, în principal rezidenți francezi, dar și belgieni și britanici. Organizatorii le-au solicitat un depozit de 10.000 de euro și mai multe documente care să ateste identitatea și reședința lor. Din partea cumpărătorilor, transferul de bitcoin va merge direct dintr-un cont securizat în portofelele de criptomonede ale fiecăruia dintre viitorii proprietari. Dacă aceasta este prima licitație de acest tip din Franța, altele sunt deja organizate de câțiva ani în străinătate.

Prima a avut loc în 2014 în Statele Unite, apoi în Canada, Australia, Belgia sau Marea Britanie, precizează Kapandji Morhange, care explică că aceste experiențe au fost o “sursă de inspirație” pentru a-și organiza propria vânzare.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
167 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger