AcasăAfaceriPrăbușirea criptomonedelor a inundat piața cu ceasuri de lux

Prăbușirea criptomonedelor a inundat piața cu ceasuri de lux

Prăbușirea criptomonedelor contribuie la reducerea ofertei celor mai dorite ceasuri  de lux de pe piața second-hand, ceea ce, la rândul său, va duce la scăderea prețurilor pentru modelele Rolex și Patek Philippe greu de obținut.

Platforma de tranzacționare online Chrono24 a declarat pentru Bloomberg că oferta de ceasuri noi „trofeu” precum Rolex Daytona și Patek Nautilus (5711A) „este acum mult mai mare”.

Potrivit companiei, care are sediul în Karlsruhe, Germania, și care listează peste jumătate de miliard de ceasuri de vânzare pe site-ul său, recenta prăbușire a evaluărilor criptomonedelor „a avut un impact direct asupra prețurilor mărcilor de lux precum Rolex sau Patek Philippe”.

Valorile în creștere ale criptomonedelor au creat o nouă clasă de cumpărători de lux. Acest lucru a dus la o creștere fără precedent a prețurilor pentru modelele unor mărci precum Patek, Audemars Piguet și Rolex. Acești consumatori se îndreaptă acum în direcția opusă, după ce multe jetoane digitale au fost distruse.

„Prețurile pentru cele mai dorite ceasuri sunt mai apropiate de cele ale ceasurilor comparabile. Volumele de tranzacționare pe Chrono24 au crescut cu peste 50% în prima jumătate a anului”, precizat directorul executiv Tim Stracke.

Potrivit Chrono24, prețul de vânzare cu amănuntul pentru un Patek Philippe Nautilus 5611A a scăzut la 190.000 de dolari, de la 240.000 în primul trimestru.

De asemenea, o colaborare între Swatch și Chrono24 a dus la creșterea cererii pentru aproape toate modelele din linia Omega Speedmaster.

Chrono24 ia în considerare o ofertă publică inițială și a declarat că anticipează o nouă creștere a vânzărilor totale pe site în a doua jumătate a anului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
494 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger