AcasăAfaceriPlatforma Revolut, pierderi triple înaintea pandemiei COVID

Platforma Revolut, pierderi triple înaintea pandemiei COVID

Când vine vorba despre pandemia COVID-19, cei mai mulți se gândesc în primă fază la numărul de cazuri noi raportate zilnic, la măsurile de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus, la restricțiile impuse de autorități în vederea gestionării crizei sanitare. Pe de altă parte, nu pot fi trecute cu vederea consecințele la nivel economic ale acestei situații dificile cu care se confruntă o lume întreagă, mai ales că nu se poate ști cât anume mai durează criza COVID. 

În acest context, s-a aflat ce anume aratau cifrele înaintea izbucnirii pandemiei COVID-19 în ceea ce privește platforma financiară Revolut. Compania a anunțat că are pierderi mai mult decât triple pentru 2019. Mai exact, s-a aflat că Revolut a înregistrat pierderi înainte de taxe de 107 milioane de lire sterline, comparativ cu 33 milioane de lire sterline în anul precedent, conform bursa.ro.

Reprezentanții companiei cu sediul la Londra, a cărei aplicație are peste un milion de utilizatori doar în România, au și o explicație pentru această situație – pierderile s-au mărit anul trecut, pe fondul creșterii investițiilor în produsele companiei. Conform sursei citate, costurile aproape că s-au triplat, ajungând la 270 milioane de lire sterline.

Pe de altă parte, tot raportat la anul trecut, veniturile au urcat cu 180%, la 163 milioane de lire sterline. În tot acest timp, numărul clienţilor pe segmentul de retail a ajuns până la pragul zece milioane, adică aproape că s-a triplat.

Obiectivul dorit

De când au pornit problemele generate de pandemia COVID-19, firmele din domeniul tehnologiei financiare – fintech – s-au văzut nevoite să își reducă din costuri. În acest sens, și compania britanică a făcut public faptul că nu doar reduce cheltuielile, dar și pune accent pe menținerea controlului la capitolul costuri, după ce consumatorii au cheltuit mai puţin în străinătate. „În pofida actualelor dificultăţi economice, ne concentrăm în continuare pe obiectivul nostru de a ajunge profitabili”, a precizat Nik Storonsky, co-fondator și CEO al companiei, citat de aceeași sursă.

Revolut a apărut în urmă cu cinci ani, în UK. ”Noi suntem cei care creează prima super-aplicație financiară cu adevărat globală. În 2015, am lansat Revolut în Regatul Unit, oferind servicii de transfer de bani și schimb valutar. Astăzi, clienții noștri din întreaga lume folosesc zeci de produse Revolut inovatoare pentru a efectua peste 100 de milioane de tranzacții lunar. Prin intermediul conturilor noastre pentru persoane fizice și firme, îi sprijinim pe clienți să își îmbunătățească situația financiară, le oferim mai mult control și îi ajutăm să țină legătura fără efort din toate părțile lumii”, se recomandă reprezentanții companiei, pe site-ul oficial.

sursa foto: Facebook/Revolut

author avatar
Andrei Coman
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger