AcasăAfaceriPierderi de trilioane de dolari - când își va reveni turismul

Pierderi de trilioane de dolari – când își va reveni turismul

Sosirile internaționale urmează să stagneze în acest an, cu excepția unor piețe occidentale, provocând pierderi de peste 2000 de miliarde USD. Sectorul nu se va redresa complet până în 2023, estimează un raport ONU.

Vaccinarea și certificatele Covid-19 sunt esențiale pentru restabilirea încrederii în turismul internațional, ceea ce oferă o linie de salvare pentru multe țări, în special pentru  cele din Europa,  dar și Statele Unite și  națiunile insulare din Caraibe.

În 2020, sosirile internaționale au scăzut cu 73% față de nivelul pre-pandemic(2019), provocând pierderi estimate de 2,4 trilioane de dolari în turism și sectoarele conexe, potrivit raportului Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare(UNCTAD) și Organizației Mondiale a Turismului (OMT) a ONU.

„Perspectivele pentru acest an nu arată mult mai bine. Există o așteptare pentru o anumită recuperare în a doua jumătate a anului, cel puțin pentru America de Nord și Europa într-o anumită măsură”, a declarat Ralf Peters, oficial UNCTAD.

„În turismul internațional ne aflăm la niveluri de acum 30 de ani, așa că practic suntem în anii ’80. Pe termen lung, așteptăm o revenire la în cursul anului 2023”, susține Zoritsa Urosevic, reprezentantul din Geneva al OMT.

Sandra Carvao, șefa serviciilor de informații de piață la OMT, a declarat că va fi o „redresare foarte diversă”, variind în funcție de regiune și de țară.

Certificatul digital de sănătate al Uniunii Europene, care urmează să intre în vigoare joi, “reprezintă singura armonizare regională până în prezent”, a precizat  ea.

OMT estimează că între 100 și 120 de milioane de locuri de muncă direct legate de turism sunt expuse riscului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
138 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pierderi? Am rămas cu mai mulți bani în buzunar. Unde-i pierderea?
    Că au mai puțin de furat (taxe, accize, TVA, impozite) …?
    Bugetele, oriunde-n lume, nu sînt pt „gratuități” sînt forma modernâ de a colecta biruri, un altfel de a pune biciul pe oameni.
    SUA au avut și școli publice gratuite, și drumuri în timp ce nu erau impozite pe venit. Acestea au apărut odată cu privatizarea băncii naționale, numită Rezervele Federale, la 1913.
    Pt că nu puteau trece o asemenea mîrșăvie, impozitul pe venit, fără împotrivirea oamenilor, acestea au fost opționale. Tot așa sînt și azi, e neconstituțional, dar oamenii au fost prostiți și forțați s-o facă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger