Cauta

Piața petrolului: lungul drum către revenirea la normal

It’s quiet, too quiet.

Problemele producătorilor de vaccinuri, noile variante Covid și blocarea călătoriilor internaționale înseamnă că este prea devreme pentru o revenire a cererii de țiței.

Analiștii pieței petrolului sunt acum mai optimiști în prognozele lor, însă o privire mai atentă arată că încă nu poate fi vorba de o redresare a cererii. În ultimele lor rapoarte lunare, Agenția Internațională pentru Energie, Administrația SUA pentru Informații Energetice și Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol au ridicat toate estimările privind cererea de petrol pentru 2021. Dar aceste previziuni depind foarte mult de vaccinările împotriva Covid-19 care care se dovedesc eficiente în fața unui al doilea sau chiar al treilea val de infecții în unele țări, notează Bloomberg. Alături de vaccinuri, agențiile declară că noul lor optimism  provine din perspectivele   FMI, care și-a ridicat prognoza de creștere economică globală pentru a doua oară în trei luni. De asemenea, pachetul de stimulare de 1,9 trilioane de dolari al președintelui SUA Joe Biden este un factor care contribuie la acest climat. Dar au urmat temeri tot mai mari privind potențialele legături între formarea de cheaguri de sânge după administrarea vaccinurilor Astra Zeneca și Johnson & Johnson. Este  posibil ca Uniunea Europeană  să nu reînnoiască  comenzile cu niciuna dintre companii, ceea ce înseamnă că nu ar fi vaccinat complet 75% din populația sa până în decembrie. Reducerea restricțiilor în SUA și Marea Britanie a dus la o creștere a cererii de combustibili rutieri. Însă călătoriile cu avionul sunt încă neclare și ar putea continua să o facă. Deși numărul pasagerilor din SUA a atins cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei în weekendul de Paște, acesta a scăzut încă cu mai mult de o treime față de același punct în 2019, potrivit datelor Administrației pentru siguranța transporturilor. Și asta într-o țară în care zborurile interne reprezintă o mare parte din total. Zborurile internaționale rămân mult mai în urmă, călătoriile transfrontaliere fiind încă strict restricționate în cea mai mare parte a lumii. Deschiderea granițelor la timp pentru vacanțele de vară nu va duce neapărat la un fel de creștere a zborurilor care ar putea fi necesară pentru a realiza cele mai recente previziuni ale cererii de petrol. Imaginea pentru călătorii și, împreună cu aceasta, pentru recuperarea continuă a cererii de petrol, poate fi mai roz decât acum o lună. Dar suntem încă departe de a ne întoarce la normal.

Ultimele stiri

  • Catastrofa Air India, o sinucidere?
  • Avertisment de la CNAS: „Atenție la înșelătorii! Casele de asigurări de sănătate nu solicită asiguraților informații despre conturi bancare”
  • „Școala românească nu are o direcție clară în fața consumului de droguri. Este grav” – Concluziile Conferinței Webdidactica, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
  • COD GALBEN de ploi, vijelii și grindină. Atenționarea meteo vizează 16 județe – HARTĂ/Cum va fi vremea în București
  •  Admiterea la liceu 2025. A fost publicată ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a/Ce urmează pentru elevi
  • Dacian Cioloș, refuzat de un taximetrist la Aeroportul Otopeni/Ce a pățit șoferul de taxi – FOTO
  • Ce spune Grindeanu despre relaţia cu Bolojan: „Eu cred că oamenii nu se aşteaptă să fim prieteni” – VIDEO
  • Ce presupune reforma pensiilor speciale și la cât ar putea crește vârsta de pensionare. Ministrul Muncii: „Magistrații știu foarte bine la ce mă refer”
  • Dezvăluiri de culise în privința măsurilor fiscale. Grindeanu: Pîslaru a mers la Bruxelles și a venit de acolo cu un to-do list – VIDEO
  • Comunicat de presă KABE BOYS SRL
  • Exit mobile version