AcasăAfaceriPiața imobiliară: capitatele europene pierd din popularitate

Piața imobiliară: capitatele europene pierd din popularitate

Capitalele europene nu mai atrag la fel de mult ca înainte de criza de sănătate, chiar dacă creșterea prețurilor rămâne susținută.

Lisabona a înregistrat o creștere a prețurilor proprietăților cu 21,5% înainte de apariția Covid. Capitala Portugaliei înregistrează acum o creștere mai puțin puternică (+ 11,2%). Aceeași observație și pentru Berlin, care trece de la 17,2% la 13,2%, potrivit unui studiu al Best Agents care a examinat 7 țări europene.

Telemunca și izolările succesive au dus la  o încetinire a afacerilor proprietăților în capitale în beneficiul restului teritoriului.

Cu toate acestea, în ciuda acestui declin al atractivității, ele rămân foarte populare și mențin prețuri ridicate. În clasamentul celor mai atractive capitale, Lisabona se află pe primul loc cu o creștere de +7,8% față de ultimul an, urmată de Berlin (+6,2%), Paris(+5,4%), Bruxelles (+4,8%) și Madrid cu +1,6%.

Italia, cea mai atractivă putere de cumpărare

Portugalia a înregistrat cea mai puternică creștere a prețurilor proprietăților de la începutul pandemiei, +27,5% (față de 11,8% înainte), urmată de Germania +23,5% (vs 17,6%) și Belgia +11,8% (vs 6,4% ). Doar Italia și-a văzut prețurile scăzute (-4,7% de la 1 martie 2020).

Prin urmare, Italia are cea mai atractivă putere de cumpărare din Europa. Cu un venit mediu de 33.882 de euro și rate ale dobânzii de 1,38%, o gospodărie poate obține o proprietate de 116 mp în țară, față de 52 mp în Roma.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
540 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger