AcasăAfaceriPetre Daea vrea ca românul să mănânce "româneşte". A luat o decizie...

Petre Daea vrea ca românul să mănânce „româneşte”. A luat o decizie în favoarea producătorilor autohtoni

Petre Daea vrea ca românul să mănânce "româneşte". A luat o decizie în favoarea producătorilor autohtoni

Ministrul Agriculturii a anunțat că agricultorii români vor avea parte „în curând de Casa de Comerţ, care va avea rolul de colecta produsele de la micii producători şi să le facă accesibile românilor”.

Daea nu renunțat la ideea acestui proiect spunând că produsele româneşti sunt net superioare calitativ celor din import şi ar fi păcat ca românii să nu aibă acces la ele.

Crede că românii sunt atraşi de eticheta străinilor

Petre Daea are şi o teorie privind apetitul românilor pentru produsele din afara ţării.

Este vorba şi despre etichetarea şi prezentarea produselor respective. Dar lumea a început să înțeleagă, deşi tot mai suntem atrași de etichetă, ne ducem dupa aia mai colorată. Trebuie să etichetam produsele romanești, ca românii să ştie şi să consume.

Nu mâncam mai prost, daca folosim produse romanești. Dacă mâncam produse de afară, e mai greu să ai încredere. Să mâncam produse romanești, cunoaștem producătorul, avem trasabilitate. ANPC văd că e extrem de activ, cu acțiuni concrete, şi bine face, pentru a-i informa pe consumatori care este situația în piață„, a spus ministrul Agriculturii la Kanal D.

Cine este şeful lui Daea?

Întrebat cine-l conduce în activitatea sa, Petre Daea a oferit un răspuns „filosofic”

Conștiința și misiunea! Conștiința profesională și misiunea pe care o am de această dată, nu ușoară, care creează o serie întreagă de probleme, din punct de vedere al confortului în familie, pentru că nu este simplu, în familie, să nu te regăsești, te întâlnești cu soția doar câteva ore pe noapte.

Atunci când ajungi acasă și, să zicem, pui capul pe pernă și te gândești dacă în ziua respectivă ai făcut ceva ce trebuia. Acest lucru îl fac zilnic”, a mai zis oficialul pentru sursa amintită.

author avatar
Andrei Ștefan
1.741 afisari

9 COMENTARII

 1. Nu zau? Mancat romaneste? In timp ce vorbim zeci de mii de porci sunt omorati fara sa fie facute analize medicale. Daca individul asta vrea sa faca ceva, atunci sa mearga la cei care omoara porcii si sa le ceara dovada infectiei cu pesta porcina. Ca de trancanit chiar si USR-istii sunt capabili.

 2. sa manance el cu tot neamu’! le da subventii, ajutoare, prime ptr cultura de rosii si taranul tot scump vinde asta sa nu vb si de crescatorii de animale care primesc bani de la guvern si pretul la carne se apropie de stratosfera! noi care cotizam suntem si cu banii luati si cu ochii zgaiti la produsele romanesti. nu mai cumpar de la taranul-afacerist roman de cand au aparut supermarketurile.

 3. Ati mirosit vreodata legumele de pe raft?
  Rosiile caisele, piersicile nu au niciun miros.
  Telina si lamaia au un miros de substante chimice.
  Mai bine din piata dar si acolo doar de la producatorii adevarati si nu de la cei care nu au aspect de muncitor al campului.

 4. tot asa de philosofic:

  Şi încă o dată noi gândim la fel
  Mancam la fel
  Simţim la fel, iubim la fel
  Şi nimeni n-are cum să ne doboare
  Nici lumea nu mai pare mare
  Când