AcasăAfaceriPeste un miliard de dolari, investiți în „cărămizi” de plastic

Peste un miliard de dolari, investiți în „cărămizi” de plastic

Producătorul de jucării Lego va investi peste un miliard de dolari într-o fabrică din Statele Unite, care va fi neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, pentru a scurta lanțurile de aprovizionare și a ține pasul cu cererea în creștere pentru “cărămizile” sale colorate, pe una dintre cele mai mari piețe ale sale.

Unitatea din Chesterfield County, Virginia, a doua deţinută de compania daneză în America de Nord, şi a şaptea pe plan global,este de așteptat să creeze peste 1.760 de locuri de muncă.

Potrivit Washington Post, investiţia este în linie cu strategia de plasare a producţiei aproape de pieţele cheie, strategie care a ajutat Lego în perioada în care industria globală se confrunta cu perturbări ale lanţurilor de aprovizionare în urma pandemiei.

„Fabricile noastre sunt situate aproape de cele mai mari pieţe ale noastre, ceea ce scurtează distanţa pe care trebuie să o parcurgă produsele noastre. Ne permite să răspunde rapid modificării cererii şi ne ajută să gestionăm amprenta noastră de carbon”, a afirmat directorul de operaţiuni Carsten Rasmussen.

Fabrica din Virginia ar urma să devină operaţională în semestrul doi din 2025. Lego are acum 2.600 de angajaţi în Statele Unite, unde operează 100 de magazine. Compania înființată de Ole Kirk Kristiansen a raportat  în 2021 o creştere a vânzărilor de 27%, la 55,3 miliarde de coroane daneze (77,8 miliarde de dolari).

author avatar
Radu Jacotă Redactor